Vad är några olika typer av medicinalväxter?

Erfarenhet och kunskap behövs för att samla in och bevara medicinalväxter framgångsrikt. Detta kräver vanligtvis en livstid av praxis och kunskap som förts vidare från generation till generation. Brist på kunskap när bevara och ta hand om medicinalväxter skulle kunna minska den medicinska egenskaper om de inte vårdas på rätt sätt.

Medicinalväxter kommer från växter och träd. Även om dessa olika örter kan odlas i ett hem trädgård, tenderar de att ha en mer effektiv användning Medicinskt när de odlas i naturen. Det är bäst att samla örter endast i torrt väder, när anläggningen är i full blom och fröna är mogna. Läkande egenskaper från örter odlas från bark, rötter, blommor, frön och blad.

Bark bör endast tas bort från trädet på våren när saven börjar stiga. Den grova yttre delen av barken rakat av att avslöja en smidig inre delen av stammen. Denna del är sedan skalade från trädet. Det kan torkas genom att placera den i solen för en liten tid innan avslutad torkning i skuggan.

Rötter av växtbaserade läkemedel bör grävas upp på våren när saven ökar fortfarande på bark eller under senhösten efter att saven har gått ner. Roots måste skivas och placeras för att torka i skuggan. De kan vara bundet i små buntar och hängde på en plats att torka. Alla delar av växtbaserade läkemedel kan torkas i skuggan om det är ett luftigt utrymme. Solen skyndar på torkning, men om de är kvar för länge i solen, kommer deras medicinska värde minska.

Blommor, frön och blad bör endast samlas in under sin bästa när de är i full säsong och placeras för torkning i skuggan. De bör förvaras i tunga bruna papperspåsar efter att ha torkat. När torkat ordentligt, alla medicinalväxter kan hålla deras värde för år. Det finns hundratals växtbaserade läkemedel över hela världen och för många för att lista, så endast de mer kända och mer använda örter nämnas.

Olika örter för att ta för att få en god natts sömn inkluderar kamomill , valeriana rot, kalott och passion blomma. För att hjälpa hjälpa digestionsprocessen i kroppen en person kan använda ingefära, marshmallow eller lakrits. Levern kan lindras med hjälp av mjölk tistel. Echinacea är vida känt för sin förmåga att stärka immunförsvaret.

Kvinnor upplever olika hormonella faser under hela sin livstid. Örter att hjälpa till med klimakteriet och andra hormonella frågor är svart cohosh, dong quai, lakrits, ingefära och angelika. Johannesört kan vidtas för att främja en känsla av emotionell välbefinnande. Män som har prostatacancer frågor kan gynnas av att använda Saw Palmetto.

Vissa läkemedel örter som bockhornsklöver, hibiskus och indigo hjälp med hårväxt. Aloe vera används för att behandla brännskador, sår och vissa hudåkommor, och det kan också kämpa mot infektioner. Örter som Gotu Kola, ginseng, sparris och mango ingefära har använts som afrodisiaka för att öka sexuell lust.

Alla dessa örter kan tillagas och drickas som te. De kan användas separat eller vissa fungerar bättre tillsammans med andra. Örtte kan göras genom att placera torkad ört i en kopp innan du häller kokande vatten över den. Te bör sedan få dra i ett par minuter innan det dricks.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.