Vad är några olika Self-massage?

En mängd olika massage tekniker kan användas av människor för att massera själva, allt från användning av klassiska svenska stil tapotement till massage av specifika tryckpunkter i samband med Östra massage traditioner. Det viktiga att komma ihåg när du tränar själv massage tekniker är att det är viktigt att vara jämnt, om du tillbringar fem minuter på ett ben, till exempel, måste du spendera fem minuter på andra foten, och du bör försöka att använda samma grundläggande tekniker för båda fötterna. Dessutom är det en bra idé att svara på din kropps signaler, om du känner att trycket är för mjukt eller för hårt eller inte riktigt på rätt plats, justera tills du är bekväm.

När du gör själv -massage på någon del av kroppen, hjälper det till att börja med några långsamma, djupa andetag och lätta, flyter streck längs den del av kroppen som du massera. Efter några av dessa slag, kan du börja kopp handen för att formen på den kroppsdel du arbetar på och skapa mer tryck, arbeta dig långsamt i en muskel. För djupa muskler, kan du även använda din näve och knogar som en massage verktyg. Håll massage motioner slät och jämn, med fokus på sig långsamt, snarare än att försöka få så djupt som möjligt så snabbt som möjligt.

Förutom strömmande massage slag med händerna, kan du också använda fingrarna som en massage verktyg. Ta två eller tre fingrar och flytta dem i en mjuk, cirkelrörelse att frigöra spänningar i en muskel eller använda fingrarna till en viss tryckpunkt och kort hålla dem på plats. Listor över tryckpunkter finns i akupressur böcker och på akupressur diagram, du kan vara till hjälp att hänga ett diagram bredvid det område du använder för själv-massage som referens.

En del människor vill avsluta en del av kort själv-massage med några försiktigt packas ihop för att stimulera blodflödet och främja djup avslappning. Detta kan uppnås med en svag bultande med knytnäven, eller genom att trycka på fingrarna lätt på huden, efter detta, bör det vara möjligt att gå in djupare med handen eller fingrarna, eftersom musklerna blir avslappnade. Vid slutet av sessionen, använd ett fåtal ljus, rinnande slag som de från början för att underlätta dig ur massage.

Några specifika områden på kroppen kan få mer uppmärksamhet under själva massagen. Till exempel kan kraftfull huvudmassage hjälpa till att mildra spänningar och stress samtidigt som en explosion av energi. Det är också en bra idé att fokusera på så mycket av nacke och axlar som du kan nå, med speciell uppmärksamhet till området runt ryggraden, som bör masseras med mjuka, cirkulära rörelser. För idrottare, kan en coach kunna ge ytterligare särskilda själv-massage tekniker som kan användas för att hålla kroppen i god form.

Användning av verktyg kan kraftigt utöka dina alternativ när det gäller att själv massage. Tennisbollar i synnerhet är mycket nyttig, du kan använda dem för att komma till svåråtkomliga delar av ryggen, till exempel, och de kan vara till nytta för dina fötter. Att ge dig själv en sammanfattning fotmassage med en tennisboll, placera tennisboll på golvet och rulla din barfota runt om den. Du kan också använda verktyg som är särskilt utformade för själv-massage, såsom trä rullar och bollar, att massera din rygg och att variera trycket och känslan av din massage teknik på områden som du kan nå, till exempel dina armar och ben.

Även 15 minuter av själv-massage en dag kan vara ganska fördelaktigt, genom att bidra till att minska stress och stimulerar blodcirkulationen i kroppen. För kontorsanställda, kan det vara skönt att avsätta en viss paus för själv massage, som en påminnelse om att egenvård är viktigt, även i en hektisk miljö.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.