Vad är hälsa fördelarna med att ta Bee Pollen?

I en värld fylld med i stort sett ogrundade påståenden om mirakulösa "super foods", bipollen verkar vara den verkliga affären. Många människor tar dagliga doser av binas pollen granulat som kosttillskott, eftersom den innehåller nästan alla element som krävs för en sund livsstil, inklusive B-komplex vitaminer, folsyra, fria aminosyror och proteiner. Raw bipollen är också hög i kolhydrater, och kan även innehålla naturlig antibiotika.

Bee pollen börjar som de mikroskopiska manliga utsäde av de olika växterna attraktiv för bisamhällen. Eftersom bina rör sig genom blomman, samlar damm pollen på deras kroppar. Hjälp av en speciell naturlig "kammen" bina kan koncentrera allt detta pollen i en enda granulat transporteras tillbaka till kupan som en källa till mat för unga bin. Dessa koncentrat av granulat av obehandlad binas pollen samlas in av utbildade biodlare för att användas som en människans kost tillägg.

medicinska värdet av binas pollen fortfarande studeras, men hittills har det funnits trovärdiga påståenden om förbättrad fertilitet, viktminskning, allergi minskning, förbättrad hemoglobin produktion och lägre LDL-kolesterol, bland många andra. Det finns även vissa preliminära studier av effekterna av binas pollen cancer hos möss. Möss visst livsmedel kompletteras med bipollen haft märkbara minskningar i utvecklingen av mammartumörer, ett vanligt tillstånd hos möss.

Bee pollen har också visat sig förbättra allergiska sjukdomar som hösnuva, om de tas minst 6 veckor före starten av allergi säsongen. Det finns också obekräftade uppgifter om att regelbundet intag av rå bipollen kan förbättra migrän, mag-tarmkanalen sår, och vissa urinvägsinfektion. Bee pollen naturliga antibiotiska egenskaper kan ansvara för dessa resultat, eller det kan vara ett fall av avtrubbning för allergener som en person bygger upp en tolerans för växternas pollen.

Det finns också gjort gällande att ingredienserna i bipollen kan begränsa en persons aptit samtidigt ytterligare energi för motion och naturlig ökning i metabolism. Biet pollen granulat kan strös på mat, blandas i kall kompletterande skakar eller konsumeras med vatten som en närande tonic.

Många näringsexperter rekommenderar att endast köpa inhemskt odlad bipollen, eftersom importerade bipollen kan torkas före leverans. Kvalitet bee pollen ofta lagras som en levande mat post i butiker hälsokost och bör Halvtorrt vid köpet. Bee pollen får blandas med andra produkter såsom bidrottninggelé, en mycket näringsämne med sin egen lista över potentiella hälsofördelar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.