Vad är en certifierad arbetsterapi assistent?

En certifierad arbetsterapi assistent (COTA) är en hälso-och sjukvårdspersonal har godkänts på nationell certifieringsexamen som tillåter honom eller henne att arbeta inom arbetsterapi området. Denna certifiering krävs av de flesta stater i USA. Människor som arbetar i arbetsterapi lära skadade patienter hur man kan förbättra muskelstyrka och flexibilitet, så att dessa patienter kan återuppta sina dagliga aktiviteter hemma och på arbetet. De lär också utvecklingsstörda patienter viktigt livet färdigheter att klara. Om en person vill bli en certifierad arbetsterapi assistent, han eller hon kommer att arbeta nära med en arbetsterapeut.

Någon som vill bli en arbetsterapi assistent först studerar vid ett community college eller karriär skola som erbjuder ett program på detta område. Slutförande av dessa program leder i allmänhet till ett intresseföretags examen eller karriär certifikat. Typiska kurser i en arbetsterapi assistent-programmet omfattar kurser i medicinsk terminologi, rehabilitering teori, gerontologi, pediatrik, psykologi, anatomi och fysiologi, samt fysiska och psykiska funktionshinder. Studenterna får också praktisk utbildning inom medicinsk utrustning.

Efter examen från en arbetsterapi assistent programmet är examen ofta krävs för att klara ett certifieringsexamen att vara berättigade till sysselsättning. En ny certifierad arbetsterapi assistent kan förvänta sig att arbeta i en mängd olika inställningar. Han eller hon kan arbeta på sjukhus, hemsjukvård, arbetsterapeut kontor terapeut, sjukhem och andra typer av medicinsk utrustning. De certifierade arbetsterapeut assistent arbetar under direkt överinseende av en arbetsterapeut, hjälp med behandling av patienter.

En typisk dag i en certifierad arbetsterapi assistent kan omfatta en rad olika scenarier. Assistenten kan hjälpa en person med cerebral pares förbättra finmotoriken eller undervisa en nyligen handikappad person hur man ska anpassa sig till ett nytt sätt att utföra grundläggande rörelser och färdigheter. Den arbetsterapi medhjälpare får även lära utvecklingsstörda patienter viktiga färdigheter de behöver för att leva självständigt.

Certified arbetsterapi assistenter ständigt övervaka och registrera sina patienter framsteg och dela denna information med arbetsterapeut. De kan behövas för att bistå med administrativa uppgifter såsom sjukförsäkring fakturering och slutförandet av försäkring pappersarbete. Beroende på vilken typ av medicinsk utrustning där de arbetar, arbetsterapi assistenter kan åläggas att arbeta kvällar, helger och helgdagar. Eftersom de behandlar patienter och medicinsk personal på daglig basis, måste arbetsterapi assistenter ha utmärkta människor färdigheter. De måste utföra sina uppgifter på ett effektivt, kompetent sätt att ställa in patienter till mods.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.