Vad är Kalium behövs för i människokroppen?

Kalium är ett grundämne som är avgörande för den mänskliga kroppen. I sin råa form, kalium (K på periodiska systemet element) är en silvervit alkaliska metall.

Utan rätt mängd kalium, kan en person drabbas av en ökad risk för hjärtsjukdom, stroke, artrit, matsmältning, och infertilitet. För dem som äter en balanserad och hälsosam kost, ett lägre intag av kalium bör inte vara ett stort problem. Idrottare, rökare och de som har ätstörningar löper större risk för kalium brist.

Kalium stöd muskelsammandragning, lågt kalium kan orsaka musklerna att kramp. Kalium är en som bidrar till att aktionspotentialer, som är de signaler hjärnan skickar till musklerna via nervsystemet. En viktig del av membranet polarisering hjälper kalium muskler att återgå till ett vilande tillstånd efter ansträngning. Utan rätt mängd kalium i kroppen, kan musklerna försvagas, och ofta är öm efter fysisk ansträngning. Genom att öka kaliumnivåerna i kroppen, kan värk och smärta från motion minskar. Om korrekt nivåer av kalium inte bibehölls det finns flera potentiellt dödlig utgång, såsom hypokalemi, vilket kan leda till hjärtarytmier.

Kalium är också nödvändig för att upprätthålla rätt balans av vatten elektrolyter i kroppen . Arbeta med natrium, transporterar kalium väsentliga kroppsvätskor och elektrolyter hela cirkulationssystemet. Extremt stora mängder kalium bearbetas och elimineras genom levern dagligen.

Även kaliumtillägg kan användas för att kompensera för låga nivåer, det finns ett stort utbud av livsmedel och drycker som innehåller det naturligt. En kost som innehåller bananer, avokado, nötter, gröna bladgrönsaker, mjölk, apelsinjuice och potatis kommer att bidra till att upprätthålla sunda nivåer av kalium. I extrema fall när en kaliumtillägg rekommenderas av en läkare, det finns vissa potentiella hälsorisker som bör erkännas.

De som har diabetes eller hjärtsjukdomar bör konsultera en läkare innan du använder en kaliumtillägg. Dessutom bör personer med njursjukdomar, Addisons sjukdom, och magsår alltid konsultera sin läkare innan du använder kaliumtillskott.

Kalium överdosering är möjligt, och bör undvikas. Symtomen inkluderar förvirring, stickningar armar och ben, och en svag puls. Om du uppvisar tecken på kalium överdos, eller misstänker att du har överdoserat på kalium, sök professionell läkarvård omedelbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.