Vad är Gifter vanliga i hemmet?

flesta människor se sina hem som en trygg miljö-en trevlig, ren plats som inte leder oss någon skada eller utsätta oss för någon fara. Sanningen är att det finns många gifter som kan hittas runt typiskt bostadslån. Man tror att den genomsnittliga hem idag innehåller omkring 60 olika gifter.

I de flesta hem finns det många rengöringsprodukter som är extremt giftiga och kan döda om de tas in i kroppens system. Fönsterputs, blekmedel, bug spray och rengöringsmedel alla innehåller skadliga gifter. De gifter i dessa tvättmedel är dödliga, särskilt för barn. Fler barn under fyra års ålder har dödats av förgiftning i hemmet än av någon annan orsak.

Många giftiga gifter finns i hemmet, och de behöver inte sväljas vara skadliga. Kemikalier från många rengöringsmedel kan absorberas genom huden. Du kan också andas in gifterna ges ut av rengöringsmedel. Om lock är slutade, kan vissa kemikalier släppa osynlig gaser som kan inandas.

Många av dessa gifter märks omedelbart om de tas upp av kroppen. Många andra verk gradvis. Om du har en förkylning eller sjukdom, då kroppens immunförsvar fungerar inte lika effektivt. Din tolerans mot hushåll toxiner kommer att vara svagare än om du var full hälsa.

En av de största gifter närvarande i hemmet är cigarettrök. Cigarettrök utgåvor runt 4. 000 olika kemikalier i luften. Inandning av passiv rökning är ännu mer skadligt än rökning sig själv. Om fler än en person röker i huset, då mängden av kemikalier i luften kan fördubblas eller tredubblas.

De tre huvudtyperna av gifter som finns i hushållsprodukter är ammoniak, klor och fenol. Ammoniak kan orsaka utslag och brännande på huden, och att röken kan orsaka skador på lungorna. Klor irriterar huden och är farligt vid inandning. Fenol har kopplats till cancer och är mycket giftig. En liten mängd förtäring kan orsaka kramper, koma eller dödsfall.

De flesta tvättmedel, rengöringsmedel hushålls-och desinfektionsmedel innehåller en eller en kombination av de tre gifter som nämns ovan. Andra hushållsprodukter som innehåller de tre viktigaste gifter är parfym, rakvatten, tvål och tandkräm. Feminina produkter som douches också innehålla dessa gifter, liksom hårspray och hår produkter styling. Produkter som du använder för att ta hand om din katt, såsom loppor sprejer och schampo, också innehålla farliga gifter.

Det finns företag som säljer giftfria produkter. Genom att helt enkelt byta till dessa kan du göra ditt hem och miljön säkrare. Om du gör det kommer också bidrar till att förhindra obehagliga olyckor i hemmet i framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.