I traditionell kinesisk medicin, Vad är myntat?

Cao gio är en teknik införlivas bruket av traditionell kinesisk medicin (TCM). Det uttalas som Gow gir och mer kända i engelska som myntat. Mynta är allmänt praktiseras i synnerhet genom Sydostasien, såsom vietnamesiska, thailändska och laotiska. Eftersom mynta blad särskilda fysiska märken, patienter ibland felaktigt identifieras som offer för övergrepp. På grund av oro för missbruk i många västerländska nationer, har detta lett till olyckliga kulturell förvirring ibland.

myntat börjar med en massage med en varm olja som blandas med värmande eteriska oljor. Vanliga eterisk olja alternativ inkluderar pepparmynta, kanel, apelsin, vintergröna, eukalyptus eller mentol olja. Vissa läkare använder Tiger Balm eller annan uppvärmning salva. Målet med oljan att irritera huden en aning, uppvärmning den för nästa steg i processen. Den massage slappnar också patienten, av honom eller henne i ett tillstånd av centrerad stillhet, så att nästa del av behandlingen blir effektivare.

myntat behandlingen fortsätter som ett mynt är gång på gång strök sig mot ett område av huden i långa flytande rörelser som alltid flytta bort från hjärtat. Blodet börjar stiga till ytan av huden, och kommer att lämna ett märke som liknar ett blåmärke eller kärlek bett. De områden på kroppen som oftast behandlas är de tillbaka och revben, och de märken som kommer att försvinna ett par dagar efter behandlingen är över.

Precis som andra metoder i TCM, mynta är utformad för att ge balans kroppen. Cao gio kan bokstavligen översättas som "fånga vinden" och den är konstruerad för att dra bort och släppa väderspänningar i kroppen. Vind sjukdom, som den kallas, tros bidra till feber, muskelvärk, låg energi, och frossa. Om obalansen är milda, är det troligt att spåren efter myntat kommer att vara mycket ljus, medan om patienten hade ett stort överskott av vind, betygen askgrå och mörkt.

Genom att dra bort den dåliga vinden, myntat låter patientens kropp för att hitta en naturlig balans mellan yin och yang, vilket leder till en förbättring av hälsan. Mynta är ett bland många fysiska behandlingar, inklusive massage och akupunktur som syftar till att balansera dessa två motpoler i syfte att eliminera sjukdom och obehag. Effekten av mynta är under debatt i västvärlden, även om de flesta läkare är överens om att massage och oljor uppvärmning, åtminstone, antagligen hjälp med muskelvärk och smärta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.