Hur väljer jag det bästa D-vitamintillskott?

D-vitamin är ett livsnödvändigt näringsämne som många väljer att ta i tillägg form. Tillägg finns i två huvudformer. En primär form av D-vitamintillskott är vitamin D2, som kallas ergocalciferol . Den andra primära formen är vitamin D3, som kallas kolekalciferol . Ofta människor blir förvirrade om vilken typ av D-vitamintillskott är bäst för deras kroppar.

För en del, kolekalciferol är den vanligaste formen av vitamin D tillägg. Detta beror på att vissa personer på hälsoområdet tror vitamin D2 tillskott är inte lika potenta som deras D3 motsvarigheter. Men det finns också forskning som tyder på att vitamin D2 är lika effektivt som vitamin D3. För nu fortsätter debatten, och människor måste lita på sina egna instinkter när du gör ett val.

När man som D-vitamintillskott är bäst, kan det hjälpa att få en förståelse för de huvudsakliga typerna tillgängliga. Vitamin D2 görs av ryggradslösa djur och växter. Vitamin D3 görs när solljuset träffar huden på ett ryggradsdjur, absorberas och omvandlas till vitamin D3 på grund av en reaktion som inträffar i hudcellerna. Trots denna uppdelning är båda typerna finns i blodet hos människor.

D-vitamin är känt för att bidra till att förebygga allvarliga sjukdomar, såsom typ 2 diabetes, högt blodtryck och benskörhet. Det är också känt för att förhindra hjärtsjukdomar och vissa typer av cancer, inklusive sådana som påverkar bröst, tjocktarm, och äggstockar. Detta vitamin bidrar också till att hålla benen friska och är viktig för regleringen av celltillväxt aktivitet. Det kan även bidra till att minska inflammation.

Ofta människor får tillräckligt med D-vitamin från livsmedel källor och solexponering, så de inte behöver förlita sig på kosttillskott. God mat källor omfattar sockeye lax, berikade mjölk och spannmål, räkor, ägg och sardiner. Men vissa människor blir bristfällig, vilket kan leda till ben som är för mjuk, smärtsamma ben, och ofta frakturer. Bone missbildningar kan uppstå på grund av D-vitaminbrist, som kan tillväxthämning. Människor som är närvarande i riskzonen eller några av dessa villkor kan sannolikt dra nytta av en bra D-vitamintillskott. Dessutom, de som inte får mycket sol, bära kläder som täcker de flesta av deras organ, eller använd solkräm med en solskyddsfaktor högre än 8 kan dra nytta också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.