Hur många Muskler finns i människokroppen?

Den mänskliga kroppen består av hundratals muskler, ca 640 totalt. Det finns ingen exakt räkna antalet muskler i kroppen till stor del beroende Experthjälpens strid om vad som utgör en separat muskel. Därför kommer en del experter menar 639 totalt muskler medan andra kan föreslå det finns fler. Muskler finns inom muskelsystemet, som är kroppens eget nätverk av vävnader och fibrer som ansvarar för både yttre och inre rörelser i kroppen.

Medan det exakta antalet muskler i människokroppen får inte vara känd , vad som är känt är att muskler kategoriseras som en av tre olika typer-tvärstrimmiga, slät, och hjärt.

tvärstrimmiga muskler, även kallad frivillig eller muskler, är de muskler kroppen har medveten kontroll över. Dessa muskler inkluderar ansiktsmusklerna och muskelfibrer att flytta alla ben i kroppen. Tvärstrimmiga musklerna är gjorda av ljusa och mörka band som kallas fibriller. Tvärstrimmiga musklerna är musklerna typiskt skadade i idrott eller under fysisk aktivitet.

musklerna kallas ofrivillig muskler eller visceral muskler. De är de muskler som styrs av det autonoma nervsystemet. Musklerna skiljer sig i utseende från tvärstrimmig muskulatur och saknar buntar med muskelfibrer och mönstrade fibriller som finns i tvärstrimmig muskulatur. Musklerna flytta inre organ, inklusive mag-tarmkanalen och sekretoriska körtlar. Musklerna kan inte fås att fungera genom medveten ansträngning.

Slutligen, hjärt muskler musklerna består av hjärtat. Även om liknande tvärstrimmiga musklerna i utseende, hjärt muskler är också ofrivilliga. Hjärtat muskler arbetar tillsammans för att pumpa blod till och från hjärtat och hela kroppen.

Muskler kan avtal, eller dra och är vanligtvis paras med drag som fungerar tillsammans med varandra. Muskler finns i olika storlekar och utföra många olika funktioner. Den livligaste muskler finns i ögat och är ansvariga för blinkar, vilket sker ofrivilligt, kan dock vara en frivillig åtgärd, ca 100. 000 gånger per dag. Den minsta muskeln i kroppen är placerad djupt inne i örat och kallade stapedius. Den största muskel i kroppen är, naturligtvis, gluteus maximus, eller skinkan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.