Hur kan jag undvika Komma Side sömmar När jag kör?

Många löpare och andra idrottare erfarenhet kort, skarp smärta som härrör från en punkt strax under sina revben burar. Dessa ofta försvagande kramper kallas sida stygn eller, mer formellt, motion-relaterade övergående magsmärtor (ETAP). Side maskor kan bokstavligen få en idrottsman till hans eller hennes knä, men smärtan kan lindras genom vila, själv-massage av diafragman och försiktig stretching. Side maskor kan också till stor del förebyggas genom en korrekt värma upp teknik, kostförändringar och en förändring i körklart mekanik.

Side stygn inte är orsakade av gasbildning bygga upp eller brist på syre till bröstmusklerna. Side stygn orsakas främst av en spasming membran, muskeln som hjälpmedel att andas och håller de inre organen skiljas från brösthålan. När en person andas in, flyttar diafragman nedåt, en åtgärd som tenderar att sträcka ligamenten fäst vid den. Normal utandning gör att membranet att stiga, och de inre organen är knutna till den, särskilt i levern, bli mer avslappnad. Denna process är tänkt att fortsätta utan misslyckas under en löpare hela sessionen.

Problemet börjar med allvar. En löpare: s inre organ är naturligt dras ner av gravitationen, men membranet dras mekaniskt uppåt under andning. Om en löpare fot slår i marken vid fel tidpunkt i andas cykeln flyttas diafragman upp som det ligament som bifogas den flytta ner. Denna sträckning av ledbanden, särskilt på Runner's högra sida där levern är fäst, kan vara mycket smärtsamt. Membranet kan gå in i en spasm, eftersom dess normala cykeln stördes av ett slag av Runner's fot. Smärtan som genereras av både sträckte ledbanden och krampaktig membranet utgör sida stygn.

Vårdande sida stygn efter att de utvecklar ofta en fråga om vila, själv-massage och stretching. Om löpare kan trycka på flera fingrar under hans eller bröstkorg, kan den utsträckta ledband ofta manipuleras tillbaka till ett friskare tillstånd. Genom att använda djupandning teknik, även kallat magen andas, det Runner's membran bör också sluta spasming efter några minuter. Experter föreslår blåser en stark andas genom spetsade läpparna, som om blåsa ut ljusen på en födelsedagstårta. Undvik att ta ytliga andetag, som tenderar att hålla membranet fångade i ett tillstånd av limbo.

Förhindra sida stygn i första hand kan innebära vissa ändringar i en springer rutin. Att dricka tillräckligt med vätska innan en kör kan hålla hydrerad musklerna och minskar risken för kramper. Det bör även finnas minst en två till tre timmar brist i att äta innan en springa. Stretching övningar före ett lopp bör innehålla några långsamma sida till sida rörelser för att sträcka ledband i buken bifogas membran.

Många sida stygn orsakas av en kör teknik som används av cirka 30% av alla löpare. De flesta löpare har en föredragit fot som överensstämmer med utandning. De flesta av löparna andas ut samtidigt sin vänstra fot med marken. Den inre organ på vänster sida av kroppen är i allmänhet mindre, vilket betyder att chanserna för ett sträckt ligament som orsakar sida stygn eller spasmer är minimala. Levern är dock ett ganska tunga organ ligger på höger sida av kroppen. Om en löpare gynnar hans eller hennes högra ben, samtidigt andas ut, chocken av foten strejken och placeringen av membran kan utlösa sida stygn.

Lösningen på att undvika sida stygnen kan vara en fråga om nytänkande ett 'löpande stil för att undvika att andas ut som höger fot träffar marken. Genom att ändra önskad foten från höger till vänster, kan en löpare förhindra den typ av spänningar i buken ligament som ofta utlöser sida stygn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.