Hur kan jag undvika Carpal Tunnel När du skriver mycket?

Det kan vara svårt att undvika att karpaltunnelsyndrom för människor som typ ofta, eller för dem som arbetar inom yrken som kräver repetitiva rörelser i fingrar, händer och handleder. Vissa personer kan vara mindre kunna undvika karpaltunnelsyndrom eftersom vissa villkor såsom sköldkörtelsjukdom, reumatoid artrit och diabetes att göra villkoret mer sannolikt. Ändå kan alla ansträngningar bör inriktas på förebyggande åtgärder, som monotona rörelser skador allvar påverka din förmåga att göra ditt jobb.

Första steget för att undvika karpaltunnelsyndrom ser till att det din arbetsmiljö kommer att sätta minsta belastning på handlederna. Kropp ställning och position på tangentbordet är nödvändiga. När du placerar händerna på tangentbordet, ska dina underarmar, handleder och händer sträcka ut i en 90 graders vinkel från överarmarna. Om du händer är lägre eller högre när du skriver, blir det svårare att undvika karpaltunnelsyndrom.

Kroppen skall vara i en rak men avslappnad position, och knäna bör också böja på en bekväm 90-graders vinkel med fötterna på golvet. Om din stol är inte justerbar, överväga ett fotstöd om dina fötter inte vidrör golvet. Arbete som ni måste skriva ska vara enkelt att läsa, och du skall inte behöva föraning över för att kopiera eller typ arbete. En monter där du kan vila papper måste du kopiera kan vara till hjälp.

Många maskinskrivare misslyckas med att undvika karpaltunnelsyndrom eftersom deras handleder vila under tangentbordet, och de måste vinkeln händerna uppåt för att skriva korrekt. Ett handledsstöd under händerna kan hålla händerna mer lämpligt placerade för att skriva. Vidare maskinskrivare som arbetar på tangenterna med en hög resistens kan skada sina handleder, eftersom de slår på tangenterna för hårt. Justera tangentbordet spänning gör det lättare att skriva nycklar utan att trycka på med så mycket kraft.

Även med bra kropp positionering, vissa människor fortfarande hitta sig att skriva på obekväma vinklar. Detta kan helt enkelt vara dålig vana, och kan göra det svårare att undvika karpaltunnelsyndrom. En bra korrigering till dålig hand ståndpunkten handled tandställning eller handskar som begränsar upp och ner och från sida till sida rörelse av handlederna. De gör det möjligt fingrarna för att göra arbetet medan handlederna fortsatt stabil.

maskinskrivare får också bättre undvika karpaltunnelsyndrom genom att utföra vissa handleden övningar, främst uppvärmning av handlederna innan arbetet påbörjas. Det finns många motion med förslag tillgängliga. Den enklaste av dessa är bara att skaka händerna, eller gör en knytnäve i fem sekunder med varje hand. Målet är att hitta övningar, och det finns många förslag från medicinska webbplatser på Internet, som är lätt att göra och kommer att ta en kort tid.

En väsentlig ofta att helt bortglömt maskinskrivare önskar att undvika att karpaltunnelsyndrom är fördelen med att ta pauser. Det bästa är när dessa raster både handleder och ögon, så gå bort från tangentbordet för en stund är en bra idé. Helst en rast och en sträcka bör tas minst en gång i timmen.

handleden värma upp övningar bör upprepas innan börjar skriva igen. Det kan vara en bra idé att ta några delarna av kroppen, som långa perioder av sammanträdet kan vara skadliga för hela kroppen. Även en minut i yoga berg utgör kan justera kroppen och förbättra din sittställning.

Många företag och privatpersoner veta kostnaden för att förlora bra maskinskrivare till karpaltunnelsyndrom och underlätta täta raster och även företagsspecifika omfattande övningar en gång i timmen för att hålla sina anställda friska. Om ditt företag erbjuder ingen sådan politik, begära att dessa bryter ändå. De flesta arbetsgivare vill inte betala ditt funktionshinder om du utvecklar karpaltunnelsyndrom. Om du är egenföretagare eller en studerande, se till att du tar varje timme pauser. Prova en äggklocka om ditt maskinskrivningsuppdrag distraherar dig lätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.