Hur kan jag titta på min vikt under semestern?

Många semestertraditioner kretsar kring samma rika livsmedel och söta desserter många dieters försöker desperat att undvika resten av året. Det är fortfarande möjligt att titta på din vikt under semesterperioden, men några viktminskning experter tyder på att en tillfällig förfaller i kulinariska domen inte bör leda till permanent viktökning. Vilka steg du tar före och efter en semester överseende kan betyda lika mycket som vad du förbrukar på farmors hus på juldagen.

Ett sätt att undvika alltför stora viktökning under semestern är att begränsa er definition av en semester. Reserv eventuella avvikelser från din normala mat plan för att resans verkliga händelser, inte en hel veckas förbrukning av matrester och improviserade partier. 25 december får juldagen, men 26 december genom 31. Bör betraktas som icke-semestrar för dieters. Om du har en kalori-restriktiv diet eller låga kolhydrater äter planen återuppta dina normala kosten så snart som möjligt. Undvik att behandla ett överflöd av semester matrester som en ursäkt att äta för mycket. Den 26 december gör en normalstor skinka eller kalkon macka, inte en överlastad tallrik högar med kött.

julfester featuring mat kan vara förödande för en viktminskning regim. Aldrig gå en semester affär på fastande mage. Om du vet du kommer att frestas av en visning av rika livsmedel eller desserter gourmet, äta en fyllning men hälsosamt mellanmål innan du lämnar ditt hem. Det ibland kan ta 20 minuter eller mer för hjärnan att erkänna fullhet, så mingla med gäster för lite innan du beger dig tillbaka till buffé linje eller dessertbordet. Låt magen tillräckligt med tid att skicka fullhet signaler till hjärnan.

Portion Control kan hjälpa till med viktkontroll. Täckta skålen eller husmanskost middagar kan banta katastrofer bara väntar på att hända. Alla kommer att vilja veta om du har provat din kusins köttfärslimpa eller din mosters pumpa paj än. Att säga "nej" kan låta lite oartigt, så din nästa bästa är att ta prov på mycket små portioner av alla rätter du bryr dig att prova. Du kan fortfarande erbjuda upp en sakkännedom om din makes /makas sås, men du kommer inte vara skyldigt att äta en hel del av en kaloririka förrätt eller efterrätt.

Ett annat sätt att kontrollera din vikt under semestern är att skapa skäl för motion. Istället för att köra runt kvarteret för att beundra julljus, parkera bilen och gå runt kvarteret. Istället för tupplur framför tv efter en semester måltid, gå kälkåkning med barnen eller bygga en snögubbe. Impromptu snöbollskrig är också goda former av motion. Om vädret tillåter, göra en punkt att gå på en offentlig spår eller spela en sport med besökande familjemedlemmar. Många gym har öppet under loven, så du kanske också vill fortsätta din vanliga träning rutin när det är möjligt.

Framför allt, kom ihåg att överge bort ett livsmedel plan ibland är inte slutet av världen för de flesta. Om inte din diet plan är ansluten till ett sjukdomstillstånd som diabetes eller högt blodtryck, bör du kunna överleva även en veckas förbrukning av överflöd utan betydande viktökning. Vad vikt du vinna kan förloras igen genom motion och en kontrollerad mängd. De flesta mänskliga organ tenderar att vinna några pounds under vintersäsongen i alla fall, kanske en genetisk egenskap som hjälpte våra förfäder överleva svåra förhållanden. Lite mer omsorg under januari och februari bör hjälpa dig att hålla dina mål vikt underhåll, så det finns lite behov av att känna mig skyldig om någon "semester bakslag" du kan få.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.