Hur kan ett barns beteende visar tecken på missbruk?

Föräldrar, lärare och andra vuxna som arbetar med barn ofta är utbildad i att upptäcka fysiska tecken på missbruk-oförklarliga blåmärken, dålig hygien, självstympningar och liknande. Emellertid någon förändring i barnets beteende också ses som en möjlig tecken på missbruk. Incidenter av sexuellt, göra fysiska eller känslomässiga övergrepp inte alltid lämna fysiska ärr, men barnet kan fortfarande uppvisa känslomässiga ärr genom sitt beteende runt andra barn och vuxna.

En möjlig beteendemässiga tecken på missbruk är en plötslig förskjutning mellan en utåtriktad och en inåtvänd personlighet. Effekterna av missbruk kan fungera i båda riktningarna, det är inte alltid en förskjutning mot social tillbakadragenhet eller inåtvändhet. Några offer för övergrepp mot barn kan bli mer utåtriktad och utgående, även om de är av överskott.

Om ett barn plötsligt blir antingen en skola översittare eller en evig offer, kan detta vara ett tecken på missbruk. Misshandlade barn reagerar ofta på deras trauma antingen genom att surra ut eller kollapsa internt. Både mobbaren och offret får agera ut som en följd av misshandel.

En annan beteendemässiga tecken på missbruk är åldersrelaterad olämplig verksamhet. Några offer för övergrepp mot barn kan regrediera till ett säkrare gången i sitt liv som en försvarsmekanism. Dessa barn får kasta tantrums, användning säkerhet filtar eller visa andra tidiga barndom beteenden.

Andra barn, särskilt utsatta för fysiskt eller sexuella övergrepp, kan visa tecken på mognad utanför deras år. Ett tecken på missbruk kan vara att använda sexuella eller obscent språk eller agerar ut sexuella beteenden. Fysisk misshandel offren kan tvinga andra barn att utföra farliga stunts eller att återskapa våldsamma scener från TV-spel eller filmer.

Många vuxna kan se ett barns ökade visningen av tillgivenhet som vanligt, men det kan också vara ett tecken på missbruk. Misshandlade barn söker ofta ut hemma i en vuxen som de vet inte kommer att missbruka dem. Vissa barnmisshandel offer, särskilt de som utsatts för sexuella övergrepp, kan bli mycket klängig eller till och med olämpligt tillgiven mot vuxna. Kvinnor som utsatts för sexuella övergrepp har ofta tränas för att vara förförisk av sina förövare. Barn bör lära gränser när det gäller fysisk kontakt med vuxna, men alltför tillgiven beteende bör ses som ett möjligt tecken på missbruk.

Andra barn kan visa det motsatta beteendet. Offer för sexuellt, fysiskt och emotionellt övergrepp ofta undvika all fysisk kontakt med vuxna eller andra barn. Om ett barn flinches när en viss vuxen kommer in i rummet, kan detta vara ett tecken på missbruk. Barnet kan också börja gråta när ett missbruk barnvakt anländer till hemmet.

Även en vuxen fysiska likhet med ett barns missbrukaren kan vara tillräcklig för att utlösa en reaktion. Om ett barn verkar frukta män med skägg, till exempel, kan detta vara ett tecken på missbruk av en skäggig släkting eller granne. Vissa utnyttjade barn kan reagera negativt på en lärares befallande röst eller vägra att ingå ett lager garderob eller annat litet rum.

Rapportering möjligt barn som far illa kan vara ett svårt beslut att fatta, eftersom de fysiska och beteendemässiga tecken kan också vara ett resultat av normal barndomsupplevelser. Det är svårt att anklaga en vuxen för ett brott som grundar sig på en omständlig tecken på missbruk. Men tusentals barn blir offer för fysiska, sexuella eller känslomässiga övergrepp varje år i USA ensam, vilket innebär att vuxna har ett ansvar att rapportera alla tecken på missbruk till brottsbekämpande myndigheter eller sociala organisationer välfärd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.