Har äter middag Hjälp tidigt du ner i vikt?

Vissa livsmedel och förespråkar näring tyder på att äta middag tidigt hjälper dig gå ner i vikt, särskilt om du äter din måltid minst tre timmar innan du går och lägger dig. Andra anser det motsatta, och tror att du inte bara ska äta middag, men kanske vill avsluta kvällen med snacks, eftersom hunger under natten kan avbryta sömn och dålig sömn kan bidra till viktökning. Frågan om att äta middag är tidig komplex och behöver en liten förklaring.

Många människor talar för att det västerländska samhället en tendens att fokusera för mycket på middag, och att det ofta är den största måltiden på dagen. Vi äter också det snabbt, som förbrukar mer än vi behöver eftersom vi inte tillåta oss själva att naturligt känna full. Andra länder tar längre tid med stora måltider som middag, och som sådan brukar faktiskt vara tunnare än många amerikaner och kanadensare. Att äta middag tidigt kanske inte är lika viktigt som vad och hur vi äter.

Om du vill rösta på den viktigaste måltiden på en dag kommer du förlorar om du röstar på middag. Frukost brukar vara de viktigaste, och några dietister rekommenderar högre kalori frukost och lunch med relativt lätta middagar. Det finns förslag att äta riktig mat till frukost och lunch också hjälpa oss att äta mindre vid middagen, speciellt om vi uppmärksammar den processen för att äta. Andra kost planer utspridda kalorier distribution jämnt i tre, fyra eller sex måltider, så att kaloriintag under dagen är ganska konstant. Att äta oftare måltider som är mindre kan verkligen hjälpa människor att stå emot sug, som kan främja hålla sig till en diet och förlora lite vikt.

Det viktigaste teorin bakom att äta middag är tidigt att vi tenderar att vara mindre aktiva som dag fortskrider. Våra kvällar kan bestå av TV-tittande, och våra kroppar sakta ner, som vi får mer trött. Detta är inte sant för alla. Vissa människor rengöra sina hem på natten, klämma in ett träningspass eller ta en promenad. Om du fortfarande utöva själv på kvällen, då äter middag tidigt kan ha liten eller ingen effekt på om din totala kosten främjar viktminskning. I själva verket kan du hitta dig själv mycket hungrig om du gör en hel del på natten, som tyder på det mellanmål inflygning till kvällens slut.

Vad som verkar viktigare än när du äter din middag, är vad du äter till middag och ditt totala kaloriintag för dagen. Om du konsumerar mer kalorier än du använder, kommer du ha svårt att behålla eller förlora vikt. Om du äter färre kalorier än du använder, kan viktminskning vara lite lättare. Människor varierar till följd av viktökning och viktminskning på olika dieter, men ändå nummer ett sätt att gå ner i vikt är att äta healthfully och få lite motion. Om du upptäcker att äta middag tidigt hjälper den processen, det är inget fel med att försöka det. Å andra sidan, om du märker att en tidig middag gör dig mer benägna att längta efter mat eller om du känner mig otroligt hungrig vid sänggåendet, kan det vara meningsfullt att flytta din middag timme senare eller lägga till en hälsosam mellanmål mot slutet av dagen .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.