Har Crossing benen Orsak Åderbråck?

Ladies ofta fick höra att artiga sitter inbegriper passage benen, eller oftare anklarna. Huruvida detta verkligen är artig sitter, det finns ingen anledning att oroa sig för åderbråck, om du planerar att korsa benen. Detta är en urban legend, en gammal fruar berättelse som har rutinmässigt ut och upprepade på Internet, en som vårdpersonal avfärda som struntprat. Crossing benen kommer inte och inte leder till åderbråck eller spindel vener.

Teorin att korsa benen gör att dessa framstående och skadade nerver härstammar från tanken att korsa benen kan orsaka kompression av ben, vilket kan skapa back-up blodflödet till hjärtat. Venerna för blod tillbaka till hjärtat, och om du skulle skapa tillräckligt tryck för att bromsa denna blodflöde, kunde vener pool med blod, utvidga och skadas. Men någon kompression på grund av passage benen räcker inte med att tillämpa den typ av påtryckningar som krävs för att verkligen stoppa det regelbundna flödet av venöst blod; du inte tillämpa ett tryckförband på benen när du passerar dem.

På samma sätt kan människor få höra att bära stödstrumpor kommer att orsaka åderbråck, men detta är i själva verket standardbehandling för att minska smärta och svullnad i samband med svullna och skadade ådror. Om ditt knä-höga toner är lite för hårt, för komfort skull kanske du vill en något lösare par. Ändå behöver du inte oroa dig för åderbråck som följer tätt strumpor, inte mer än du behöver oroa sig för hur de passerar dina ben kommer att påverka ditt blodkärl.

Man kan fråga sig då om vad som orsakar åderbråck vener och vad du kan göra för att försöka förhindra dem. För det första är det inte alltid möjligt att förebygga åderbråck, men återigen, passerar benen kommer varken orsak eller undvika dem. De främsta faktorerna för att utveckla åderbråck inkluderar ärftlighet-du kan bara vara genetiskt predisponerade mot utveckling av dessa.

Andra faktorer som kan öka risken för åderbråck inkluderar kön. Åderbråck förekommer oftare hos kvinnor. Övervikt, dålig cirkulation i benen, som kan finnas hos personer med diabetes eller hjärtsjukdomar, och faktiskt behöva göra en hel del stående kan skapa mer åderbråck. Graviditet kan ofta orsaka åderbråck utveckla och behandlingar hormon som när kvinnor försöker bli gravid eller använder hormonersättningsbehandling kan utsätta människor i mer risk. Normalt p-piller är inte förknippade med större risk för att utveckla dessa smärtsamma och svullna vener.

Goda nyheter finns också i det faktum att åderbråck nu kan behandlas genom olika metoder. Fråga din läkare om vilken metod som kan vara rätt för dig. Vissa metoder faller under klassificeringen av frivilliga förfaranden och kan inte omfattas av sjukförsäkring. När åderbråck är mycket smärtsamt och hämmar aktiviteten kan människor ha möjlighet att med framgång hävda att ett förfarande för att ta bort vener är motiverad och bör omfattas av försäkringen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.