Är det möjligt att förebygga allergier genom att äta honung?

Det finns en hel del spekulationer om huruvida du kan förebygga allergier genom att äta honung. Ur en rent klinisk synvinkel finns få bevis till stöd för att detta fungerar. Anekdotiska bevis på den här frågan om du kan förebygga allergier genom att äta honung varierar från komplett stöd för idén och omdömen om den arbetande underbart att de många som har provat det och fann det inte fungerar.

I varje fall är allergi en enorm tid, så du måste först avgöra vilka allergen som orsakar problemen. Om du är allergisk mot dammkvalster och katt hår kan du inte hindra allergier genom att äta honung, eftersom dessa inte på något sätt okänsliga dig att sådana allergener. Teorin bakom att äta honung, rekommenderas i allmänhet som lokala honung, inte mer än 50 miles (80,47 km) från ditt hem obehandlad, är att om du äter pollen innehållet i honungen kommer du successivt bygga upp en tolerans mot saker som kommer sannolikt att ge dig hösnuva. En liknande åtgärd för att äta vaxkaka var populär på 1970-talet, och har inte vunnit mycket i popularitet sedan dess.

Det finns ett par hål i teorin att bära erkännande. Först när en allergolog ger allergi skott, han eller hon gör det i mycket små mängder, så att du successivt bygga tolerans mot allergener. Älskling däremot tenderar att innehålla stora mängder pollen, i allmänhet mycket mer än du skulle bli utsatt för om du ägnar en timme eller så utomhus. En person allvarligt allergisk mot pollen kan ha en anafylaktisk reaktion att äta honung, även om detta är extremt sällsynt. Omväxlande honung helt enkelt kan förvärra allergier. Andra rapporten utan försämring av allergisk reaktion, men inte heller någon förbättring av symtomen.

Detta har lett till teorin att du skulle kunna förebygga allergier genom att äta honung om du är väldigt ung. Med andra ord kan exponering för stora mängder pollen närvarande lokalt vid en tidig ålder okänsliga människor och hjälpa dem har färre allergier när de växer upp. Problemet här är att man aldrig ska ge honung till barn under 12 månader, eftersom honung innehåller botulism sporer, även när det är kokt, som kan överföra botulism till barn. Risken är alldeles för stora och små barn alldeles för sårbara för prova denna metod för att förebygga allergier.

Kanske detta kan fungera om du började ge honung till barn äldre än en, men den teorin också skulle tyda barnen skulle få bo i samma område, eller inom 50 miles av det resten av livet. Den räntesats människor att flytta, det är ett osannolikt scenario. Så medan ett barn kan ha en tolerans för vissa pollen, han eller hon inte kan ha dem till andra som inte är lokala, och om du inte ger lokal honung, då barnet kan fortfarande vara allergisk mot lokala pollen.

Även om du troligen inte att förebygga allergier genom att äta honung, finns det vissa fördelar ur hälsosynpunkt honung. Det kan vara lugnande att halsont och bidra till att lugna hosta. Det är också bidra med "goda" bakterier för tarmen och kan hjälpa till med vissa mag-sjukdomar. Vissa undersökningar visar att honung tillämpas på brännskador kan påskynda hudens läkning. Det är bara inte troligt att hjälpa till med allergier. Eftersom allergier mot pollen kan göra dig så olycklig, om du har klartecken från din läkare eller allergolog, ge det ett försök kommer sällan till skada, och det är verkligen en söt om ineffektiv åtgärd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.