Är det möjligt att få mat fastnat i bihålorna?

Om du någonsin frustade av skratt medan man äter middag, kanske du vet redan att det är möjligt att få mat fastnat i bihålorna. Det definitivt inte en trevlig tråd att tänka på, men det ibland inträffar. Anledningen är det möjligt att få mat fastnat i bihålorna är på grund av den grundläggande strukturen i bihålorna i förhållande till munnen.

När du har en kall, kan du känna en irriterad känsla i baksidan av ditt hals. Detta beror ofta på att sekretet som producerats under den kalla rinner ut i öppnandet av halsen via näsan. Fast det är inte direkt vanligt, när du andas, hosta eller skratta när du äter, får du verkligen den här texten och få mat fastnat i bihålorna.

Ofta finns det inte mycket anledning till oro om du får mat fastnat i bihålorna, eftersom du oftast omedelbart hosta eller fnysa och skicka maten strax ut igen. En annan sak att prova är en saltlösning nasal skölj, vilket kan bidra klart maten. Men om du inte ser maten växa ganska snabbt, du behöver träffa en läkare. Mat fastnat i bihålorna kan orsaka fula bihåleinflammation om inte bort.

Barn kan få mat fastnat i sina bihålor på ett annat sätt. Barn är till sin natur nyfiken på deras näsborrar, och verkar ha en naturlig impuls att vilja fylla dessa coola näsborren hål med olika objekt. Detta skulle kunna omfatta mat, små leksaker, kritor och en massa andra saker, barn är tyvärr väldigt fantasifull när det kommer till saker som de kommer att sätta upp sin näsa. Föräldrarna kanske inte har koll när det gäller denna verksamhet, men kan leta efter tecken på att ett barn kan ha lagt ett främmande föremål i hans /hennes näsa.

Du kan se till exempel vissa näsblödning och bihålor kan vara dränerande ganska konsekvent. Ett barns näsa kan vara täppt, och hon eller han kan hosta och nysningar. Ibland om objekt har fått tillåtelse att sitta i bihålorna, kan du notera en ovanlig röta eller söt lukt när du sniffar nära barnets ansikte. Om du misstänker att naturliga nyfikenhet kan ha fått det bättre om sunt förnuft, det är en bra idé att ta barnet till en läkare, där de kan titta på näsan och bihålorna och se om det finns några främmande föremål fastnar där.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.