Vilken är den bästa tekniken för åderbråck borttagning?

bästa tekniken för åderbråck bort beror på ett antal faktorer. Det finns ingen metod som är rätt för varje människa och i varje fall. För att avgöra vilken den bästa avlägsnande metoden kommer att i ett enskilt fall, en patient vanligtvis behöver besöka en läkare för en medicinsk examen, sjukdomshistoria och samråd. Läkaren kan sedan bedöma vilken övertagandet metod är förmodligen den säkraste och mest effektiva, med beaktande av eventuella underliggande medicinska tillstånd.

Ofta människor väljer åderbråck bort på grund av att venerna i benen som orsakar dem att uppleva smärta och svullnad. Ibland blodproppar verkar nära ytan av benet och blödningar kan också förekomma. I vissa fall, åderbråck orsakar patientens ben känns tunga och ömmande, och patienter kan bli mycket självmedveten om att visa sina bara ben. De kan besluta att bedriva behandling för alla kombinationer av dessa skäl.

Det finns många metoder som används för att behandla och ta bort åderbråck. Vissa patienter kommer att välja att konservativa metoder för behandling av åderbråck. Det kan handla bära stödstrumpor och använda naturläkemedel för att behandla tillståndet. Korrigerande behandlingsalternativ omfattar värmebehandling ablation laser och kirurgi. Kemisk ablation och sclerotherapy faller också under denna rubrik.

Laser ljusterapi är en av de vanligaste metoderna för åderbråck bort. Med den här metoden identifierar en läkare vener som skall behandlas, med början den största venerna först. Då är varje ven utsätts för hög intensitet laserljus. Blodkärlen i sin tur absorberar ljusenergi, vilket gör att blodet inne att koagulera och slutligen stänga de behandlas ven. Denna metod säger man att endast en mild brännande känsla.

Injektion sclerotherapy börjar med rengöring av området som ska behandlas, varefter en läkare eller sjuksköterska sträcker huden runt venerna, att hålla den lärde. Han sprutar sedan ett skleroserande agent, en kemikalie irriterande, i det drabbade venerna, varje ven får en injektion. Detta gör att behandlas venerna att försegla själva och kollaps. Denna metod för åderbråck avlägsnande sägs orsaka endast en liten mängd obehag-bara känslan av nålen sticka genom huden, så anestesi anses onödigt.

Ibland dagkirurgi visar sig vara den bästa metoden för åderbråck bort för vissa patienter. Några av de kirurgiska metod som används för att behandla åderbråck omfatta binda venerna stängs, som kallas ligering, strippning av vener från benet med en speciell del av kirurgisk utrustning, och använder mycket små snitt att ta bort vener. Lokala, allmänna eller spinal anestesi används normalt för denna typ av åderbråck bort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.