Vilka olika typer av ekologisk Body Butter?

Ekologisk body butter är en oljebaserad hud tröstnappen med ekologiskt odlade ingredienser. Mest ekologisk hud smör kan användas i ansiktet och på alla yttre delar av kroppen. Många människor gillar att använda ekologisk body butter på fötterna och armbågar samt på nagelbanden runt den nedre delen av naglarna. Ekologisk body butter innehåller ofta en eller flera olika oljor såsom oliv, jojoba eller avokado. Det brukar också kakao och /eller sheasmör till.

Även om diverse smör och ingredienser olja finns i ekologisk body butter kommer från olika växter, alla de används för att ge fukt. Många av dem är också högt på näringsämnen anses vara lugnande och skyddande på huden, såsom vitaminerna A, C och E. Vanligtvis flera i stället för bara en typ av olja eller smör läggs till olika typer av ekologisk body butter för att hjälpa skapa rätt konsistens och struktur till produkterna.

Förutom smör och oljor, en ekologisk body butter ofta funktioner andra ingredienser anses hälsosamt för huden, såsom extrakt av grönt te eller gurka. Grönt te sägs ha antioxidanta egenskaper, vilket betyder att det är tänkt att minska effekter på kroppen som orsakas av irriterande ämnen såsom föroreningar och stress. Gurka har en kylande, lugnande känsla på huden.

Andelen ekologiskt odlade ingredienser kan variera kraftigt mellan varje body butter produkt beroende på var det säljs. Till exempel har USA Department of Agriculture (USDA) hävdade att ekologisk body butter måste innehålla minst 95 procent ekologiskt odlade ingredienser. Det finns många ekologiska body butter på marknaden med 100 procent från ingredienserna ekologiskt odlade.

Det är viktigt att läsa alla etiketter när du väljer huden smör eftersom en produkt inte särskild märkning ekologisk är inte skyldiga att använda minst 95 procent organiska. Snarare om produktens förpackning bara säger smör "innehåller ekologiska ingredienser", då endast 70 procent ekologiskt odlade produkter får användas i enlighet med USDA riktlinjer. Mängden organiska används i body butter kommer att variera beroende på om produkten är angiven som "ekologisk" eller som bara innehåller ett fåtal ekologiskt inköpta ingredienser.

Ekologiska body butter har oftast en trevlig, avkopplande doft. Grapefrukt, apelsin, lavendel, ros och sandelträ är bara några av de populära dofter läggas till body butter. En ekologisk body butter är ofta säljs i en kort, cylindrisk burk. Ekologisk body butter barer finns mer i stil med en tvål, även om de kan se ut som hjärtan, blommor eller andra former. Dessa organ barer är ofta säljs i paket om tre eller mer, medan burkar smör är vanligtvis tillgänglig för sig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.