Vilka olika typer av diagnostiska produkter?

Diagnosen är en process för att identifiera ett medicinskt problem. Det finns ofta flera steg i den processen. I dessa steg olika resurser kan användas för att avslöja information eller motbevisa möjligheter. Dessa resurser är diagnostiska produkter.

En av de mest grundläggande men viktiga diagnostiska produkter är en patients diagram. Denna fil kan innehålla en hel del upplysningar som är nödvändiga för läkare. Detta omfattar testresultat, behandling historia, familj och sjukdomshistoria. En medicinsk-fil är så viktigt att det ofta delas av olika läkare när de alla tjänar en enda patient.

PET genomsökningar diagnostiska produkter som innebär bilder av en persons metabolism och kemiska aktivitet. Denna diagnostisk metod är känt som positronemissionstomografi. Det sker genom att injicera ämnen som glukos eller syre i blodet efter att de har märkts med särskilda indikatorer.

De indikatorer, som kallas radioisotoper utvecklar positroner som upptäcks av en skanner. En dator används sedan för att omvandla informationen till en färgad diagram som visar vävnad verksamhet. Detta kan användas för att upptäcka sjukdomar såsom hjärntumörer.

ultraljudsundersökningar är diagnostiska produkter som utnyttjar ljudvågor och ekon att fastställa information om vätskefylld eller mjukdelar. Detta förfarande är inte effektiv i områden av kroppen som är omgivna av ben eller fyllda med gas. Detta innebär att det är effektivt för att avgöra om det finns gallstenar i gallblåsan eller om det finns cystor på sköldkörteln. Det kan dock inte användas för att samla information om hjärnan eller lungorna. En av de mest kända användningsområden med ultraljudsundersökning är att fastställa information om ett foster.

röntgenbilder diagnostiska produkter som kan producera bilder av ben, organ och vävnader. Detta görs i form av elektromagnetisk strålning, vilket är en process som involverar skicka röntgenbilder i kroppen. Resultaten är ofta visas på film. I vissa fall, t. ex. när ett organ är ihåliga eller fyllda med vätska, är ett kontrastmedel nödvändig om en bra bild önskas. Även om detta diagnostiska teknik används ofta, kan exponering för röntgenstrålning vara farligt.

MRI, eller magnetisk bilder resonans, är diagnostiska produkter som kan producera tvärsnittsdata eller tre-dimensionella bilder. Detta möjliggörs av en stor scanner med en kraftfull elektromagnet och en radiovågor detektor. Den person eller den del av hennes kropp som behöver ses skjuts in i maskinen. Denna process kan användas för att undersöka olika typer av delar såsom hjärna, senor, eller det inre ögat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.