Vilka olika typer av blodglukosmätare?

Den som lider av diabetes förstår vikten av tillförlitliga blodglukosmätare. Men de varierar i utformning, storlek, kostnad och användarvänlighet, vilket även gäller för många andra typer av diabetes leveranser eller medicinsk utrustning. Välja en glukosmätare är en fråga om företräde på grund av patientens personliga behov, men centrala delar av mätarens konstruktion och användning kan hjälpa dig att fatta ett beslut.

De flesta av dagens blodsockermätare är relativt lätt att använda. De tenderar att vara mycket lätta att bära som de flesta är batteridrivna. Vissa är mer kompakt och lätt än andra, vilket gör dem idealiska för människor som reser eller är mycket aktiva.

Vissa mönster är gjorda speciellt för dem med dålig syn. Blodglukos monitorer finns med större än genomsnittet provresultat visar eller i mönster som ger ljud instruktioner samt verbala avläsning. Audio-monitorer också tillgänglig på olika språk.

Vissa blodglukosmätare kräver mindre blod för att utföra noggranna tester och därför testning kan vara mindre smärtsamt. Det är dock viktigt att kontrollera med din läkare för rekommendationer, som rapporterar till din läkare kommer att bli enklare med en mätare som han eller hon är bekant.

På tal om rapportering dina värden med din läkare, det finns blodglukos övervakar att föra en logg över provresultat som gör det enklare att hålla reda på dina värden. Även om det är rekommenderat att du också hålla ett papper logg över avläsningar blodsocker, vissa konstruktioner låta dig ladda upp loggen till din dator. Du kan sedan enkelt skriva ut resultatet innan du går till din läkarbesök.

Den vanligaste metoden för testning med blodglukosmätare sticker fingret, deponering blod på band, och infoga remsan in i mätaren. Det finns även kateter design. Hellre än att sticka ett finger, en liten tub läggas precis under huden för kontinuerlig blodsockermätare. Det finns också en klocka stil, bärs som ett armbandsur. Denna typ faktiskt inte bryta huden men drar ut vätska, registrering mängden glukos i vätskan.

Precis som allt annat finns det dyra och prisvärda blodsocker monitorer. I många fall finns rabatter tillgängliga eller alternativ för att få en gratis bildskärm, för att få din återkommande vid köp av testremsor. Tänk på att vissa band inte är så lättillgängliga som andra. Kontrollera att du har tillgång till lämpliga typ som de flesta inte kan användas med andra enheter, ofta even om another device is samma märke.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.