Vilka olika typer av HMO Medical planerar?

Det finns flera olika sätt att se på vilka typer av HMO medicinska planer. I samtliga fall bör den standard HMO (hälsoorganisation) ses som en leverantör av medicinsk vård i stället för ett försäkringsbolag. Detta innebär att tjänsteleverantörer som hör till HMO få betalt en månadsavgift för täckning av en medlem. Men detta kan vara annorlunda konstruerade beroende på hur HMO medicinska planen fungerar så ändras mycket om människor har en HMO /PPO (Preferred Provider organisation) eller en HMO /POS (Point of service).

Det finns ett par sätt som en standard HMO kan fungera. Det kan fungera med läkare avtalats med HMO som även kan avtal med andra HMOs eller med försäkringsbolag att ta emot betalningar i massor av olika sätt. Dessa läkare får en månatlig ersättning för varje kund som de har som hör till HMO. Alternativt några HMOs sysselsätter direkt läkare, eller de arbetar med en grupp av kontrakterade läkare för särskilda avgifter som bara se de patienter som tillhör den specifika HMO.

Det kan vara relevanta för att förstå dessa olika organisatoriska strukturer, eftersom de kan bidra till att avgöra typer av HMO medicinska som kan vara mest fördelaktigt. Den sista struktur, som tillhör företag som Kaiser Permanente, kan göra det mycket svårt att ha mycket att välja medicinsk vård. HMOs som arbetar med läkare ser olika patienter är ofta ansetts vara bättre, men det finns stora beundrare av system som Kaiser också.

I alla dessa fall, HMO medicinska planer kan vara till nytta för dem som söker vård eftersom de tenderar att begränsa belopp försäkrade folk betalar. HMOs har normalt lägre copayments och ingen maximal nytta, och lämnade en person kvar i nätverk kan de få nästan total täckning av alla "får vård. "Patienter måste välja en primärvårdsläkare (PCP), och detta läkare i allmänhet fattar beslut om när man ska hänvisa till specialister. Några av dessa läkare får mer betalt när de spenderar mindre pengar på sina patienter, som ett incitament för att minska kostnaderna. Denna bonus kan potentiellt kan skapa intressekonflikter, även om många läkare naturligtvis ignorera den till förmån för att ge den bästa vården för patienterna.

Det finns flera andra planer som bär likhet med HMO medicinska planer, som HMO POS. I denna typ av plan, människor har fortfarande en primärvårdsläkare som gör hänvisningar. Läkaren kan hänvisa till specialister inom eller utanför nätet, och så länge PCP gör remiss, betalar patienten samma för att se en in-nät eller utanför nätverket specialist. Den försäkrade kan också välja att själv ställa, i vilket fall, han kommer att betala mycket högre avgifter för att se ut nät läkare eller användning av nätutrustning.

PPO (Preferred Provider organisation) kallas ibland för en HMO PPO, men det är inte strukturerat ungefär som HMO. I stället för ersättning läkare månad för varje patient, betalar den när tjänsten inträffar. Offentliga postoperatörer har ett nätverk av läkare också, och folk spara pengar när de använder i-nät läkare eller föredrar leverantörer, men de har möjlighet att använda läkare som inte har någon anknytning till den offentliga postoperatören planen. De kommer att göra det vid mycket högre kostnader och det ofta klokt att hålla sig Preferred Provider läkare och faciliteter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.