Vilka möjliga orsaker till domningar i min vänstra hand?

Det finns många saker som kan orsaka domningar i en persons vänstra hand. Vänster hand domningar kan orsakas av en upprepad-stress rörelse störning. Karpaltunnelsyndrom, till exempel, kan orsaka domningar i en persons vänstra hand.

Karpaltunnelsyndrom är ett vanligt återkommande-stress rörelse störning. Den orsakas av nervkompression och kan vara ganska smärtsamt. Med karpaltunnelsyndrom, symtom börjar vanligen gradvis. Först kan en drabbad individ meddelande domningar och stickningar i handen. Så småningom, symptom gå över till kontinuerlig smärta, ofta lämnar domningar och stickningar bakom.

En annan orsak till vänster domningar kan vara nervskada eller sjukdom. I sådana fall är domningar ofta förenat med smärta beskrivs som stickande nålar-och nålar i handen. Brännande känsla är också vanligt med sådana villkor.

Om domningar börjar i vänstra handen och flyttar till en annan del av kroppen kan det vara relaterat till en cirkulation, neurologiska, eller muskel-relaterade tillstånd. Om domningar är plötslig och påverkar handen och armen kan det vara en varningssignal om en hotande stroke. Som en stroke kan vara livshotande, är det viktigt att uppsöka läkare omedelbart om du upplever denna typ av domningar.

Utan en läkares bedömning är det svårt, om inte omöjligt, att fastställa orsaken till vänster domningar. Även om du kan ha symtom på en specifik sjukdom eller tillstånd, kan orsaken till vänster domningar vara något helt annat än vad du kanske tror. För att skydda din hälsa, rådgöra med en läkare för att fastställa orsaken till långvarig domningar.

För att göra det lättare för läkaren att diagnostisera din vänstra hand domningar, ta notis om när domningar inträffar och spela in, på papper, den dag då du först märke till det. Om symtom uppträder vid vissa tider under dagen, skriver denna information fastställs för din läkare använder. Också spela in oavsett om domningar börjar efter en viss aktivitet och hur länge det varar. Beskriv några andra symtom också, även om du anser att de är oberoende. Lita inte på minnet ensamt för denna information, eftersom många individer glömmer saker när de befinner sig i ett undersökningsrum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.