Vilka eventuella komplikationer under graviditeten?

Även om en graviditet är en naturlig process, innebär det ofta svårt eller potentiella hälsorisker. Komplikationer under graviditet är inte alls ovanligt, men kan vara en källa till stor rädsla och ångest för blivande mammor och deras familjer. Medan vissa komplikationer under graviditeten kan vara farligt för mamman eller barnet, många är behandlingsbara och lätt att fånga med uppmärksam mödravård.

En ektopisk eller äggledarna, är graviditeten en vanlig typ av komplikation som oftast leder till kemisk eller kirurgisk abort av fostret. Istället för implantering i livmodern, det befruktade ägget implantat på en annan yta, vanligtvis äggledarna eller livmoderhalsen. Det går inte att upprätthålla fostret korrekt är denna typ av graviditet omöjlig att bära till sikt, och kan resultera i allvarlig fara för moderns hälsa om de inte behandlas snarast. Utomkvedshavandeskap är vanligtvis upptäcks under den första trimestern och åtföljs ofta av blödningar, yrsel och magsmärtor. Om något av dessa symptom uppträder under tidig graviditet, måste behandlingen försökte genast att skydda livet av modern.

En hel del komplikationer under graviditeten är långt mindre farliga, men kan säkert vara obehagligt att hantera. Bakteriell vaginos, jäst och urinvägsinfektioner är alla mycket vanliga hos gravida kvinnor. Tjock ansvarsfrihet som är vit eller grå, ofta smärtsam urinering, och illaluktande lukt eller grumlig urin kan alla vara symptom på dessa villkor. Även lätt att behandla, bör dessa symtom tas på allvar och få omedelbar läkarvård. Obehandlad, villkor som dessa kan leda till njur-och urinvägsinfektioner, som allvarligt kan skada hälsan.

Många komplikationer under graviditeten leder till en ytterligare komplikation som allvarligt kan störa dag till dag liv väntade mor: sängläge. Kvinnor med en historia av missfall, diabetes, anemi eller tecken på tidig arbetskraft kan ordineras sängläge för att skydda fostret och sin egen hälsa. Läggning i sängen hela dagen kan låta lockande för vissa, men verkställas sängläge kan långtråkig i extrema. Även svårt att hålla sig till för upptagna kvinnor kan sängläge ge kroppen en chans att vinna styrka och hålla onödig stress från att påverka graviditeten.

mödravård och noggrann fosterövervakning kan leda till tidig upptäckt av medfödda eller utvecklingsmässiga problem med fostret. Trots att ta emot information om att ett barn kan ha avvikelser kan vara svårt, det ger föräldrar och läkare en chans att förbereda för alla resultat. Om några symptom under graviditet som förefaller onormal eller bara obekväm, rekommenderar många experter att söka läkare på en gång. Vaksam mödravård kan möjliggöra behandling av potentiella problem att starta så tidigt som möjligt, och kan hindra en mindre komplikationer under graviditeten från att förvandlas till allvarliga frågor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.