Vilka är tecknen på att behöva mer fiber i min diet?

En av de största tecken på att du behöver mer fibrer i kosten är din nationalitet. De flesta amerikaner äter ca 14 gram fibrer per dag, flera gram ifrån de optimala 25 gram per dag. Så chansen, om du är en amerikansk läst den här artikeln, att du får tillräckligt med fibrer.

Ett annat tecken på att du kan behöva mer fibrer kan hittas genom att läsa etiketterna på de livsmedel du normalt konsumerar. Du söker mätningar av kostfiber. Också leta efter ord som "fullkorn" och akta kolhydrater mätningar som är höga jämfört med låga fiber mätningar. Bröd bör vara fullkorn, och du bör ha massor av frukt och grönsaker (ja, den gröna slag) i ditt hem. Om du inte äter minst fem portioner frukt och grönsaker per dag, och konsumera kolhydrater gjorda mestadels av kostfiber, du behöver mer fibrer.

Eftersom amerikaner och många i västerländska kulturer ofta behöver mer fibrer, de har en mängd medicinska tillstånd. Till exempel, utöver flatulens, ofta orolig mage och förstoppning är alla bra tecken på att fler fiber behövs. Villkor som colon irritabile (IBS) även kallad spastisk kolon, kronisk anfall av diarré, och divertikulit kan alla lindras genom att konsumera mer fibrer. Personer med hemorrojder har ofta mindre besvär vid intag av större mängder av kostfiber. Detta hjälper mjukna tarmrörelser, vilket ger ökad komfort och färre irritationsmoment när de har en avföring.

förbrukar mer kostfiber kan också hjälpa andra villkor som diabetes. Till skillnad från kolhydrater som kommer från källor som vitt mjöl, multi-korn tenderar att hjälpa till att reglera blodsockernivån. Vissa människor har möjlighet att framgångsrikt behandla diabetes genom att äta kostfiber rik kost ensam. Andra kan avsevärt förbättra sitt tillstånd genom att konsumera mer kostfiber.

Om du har högt kolesterolvärde, bör du antar dessutom att du inte får tillräckligt med fiber. Hög fiber livsmedel som havre, bönor, äpplen, korn och morötter har alla visat sig minska kolesterolnivåer. Om ditt kolesterol är hög, försök att hålla flera av dessa livsmedel i din kost på ett konsekvent sätt.

Om du känner dig hungrig ett par timmar efter maten, kan du inte heller får tillräckligt med fiber. Kostfiber bidrar till en känsla av fullkomlighet i magen, medan socker-baserade kolhydrater snabbt av kroppen. Om du har problem med småätande mellan måltiderna, göra huvudmåltider som är rika på fibrer.

människor med höga protein diet, som nu bleknar i popularitet, sällan får tillräckliga mängder av fibrer. Studier visar att kolhydrater bygger kost med mycket kostfiber tenderar att vara lika effektiv och bidra till övergripande bättre hälsa. Överväga att byta till en hög fiber diet, och du kan hitta dig själv bättre nöjd med vad du äter, men ändå gå ner i vikt.

Många andra symtom kan föreslå mer fiber intaget, men de flesta livsmedel experter varnar en att inte öka fiber för mycket i de första veckorna av en högre fiber kost. Detta kan leda till alltför många avföring. Speciellt om du väljer att ta en fiber komplettera, börja långsamt så kroppen anpassar sig till en högre grad av fiber. Men inom en månad bör kroppen vara redo att godta det kostfiber din kropp behöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.