Vilka är de vanligaste svampinfektion symptom?

erkänner svampinfektion symptom är ett viktigt steg i tidig identifiering av en svampinfektion, vilket gör behandlingen mycket lättare, och minskar smärta och frustration av infektionen. Det finns många olika svampinfektion symptom, och några uppenbara på olika sätt i olika människor, men det finns några gemensamma tecken att se upp med. Trots att kvinnor oftast upplever svampinfektion symptom, män som bär på smittan kan också visa symtom, och det är viktigt för dem att hålla utkik också, både för att minska sitt eget lidande och se till att de inte kan passera på sin infektion till en partner.

En svampinfektion, även kallad torsk, orsakas av en utväxt av ett Candida jäst, oftast Candida albicans . Även Candida albicans finns i alla människor i viss utsträckning, i tider där immunförsvaret är nedsatt, där hormoner har förändrats radikalt, eller där stora belopp har införts från en extern källa, kan företaget få en blom. Dessa utbrott inträffar oftast i fuktiga och varma områden, där jästen frodas, särskilt i munnen, slidan, och under förhuden på penis.

Den mest omedelbara av de symptom svampinfektion erkänna är klåda. En svampinfektion orsakar en lokal klåda, antingen i slidan eller under förhuden på penis, eller i fall av svampinfektion i munnen. Intensiteten av denna klåda kan variera stort, med vissa människor upplever ett lätt obehag, medan andra har en så intensiv klåda De kan knappast gå.

En annan av de mest lätt-att känna igen symptom svampinfektion är jästen själv . I slidan eller under förhuden på penis den kommer i allmänhet ut som en något klumpiga, vit ansvarsfrihet. Det kan dock vara mycket mindre solid, och kan vara allt från helt klart till en något gul-vit. I munnen, den visuella svampinfektion symptom är ett tunt vitt lager på tungan som kan skrapas bort lätt. I mer extrema fall kan detta utväxt i munnen faktiskt blir fullt klumpiga.

Doften av en svampinfektion kan också vara ganska stark, och kan tjäna som en ledtråd till infektion. Bakterier aldrig luktar samma som jäst, så det här kan vara ett utmärkt diagnostiskt att utesluta bakteriell infektion och pekar mer mot en svampinfektion. Även de arter som används i öl att göra är en helt annan typ av jäst, Candida albicans luktar ändå ganska lite som jästen som används i öl och så har en liknande doft.

Dessa tre symptom svampinfektion tillsammans kan bidra till att diagnostisera en svampinfektion, i motsats till en annan gemensam vaginalt eller penis infektion. Bakteriella infektioner, till exempel i allmänhet har färgat ansvarsfrihet och lukt frigörs är inte som att öl eller bröd, men ofta är mycket mer unken. Trikomonasinfektion, å andra sidan, samtidigt kliande som en svampinfektion, är också i allmänhet ganska smärtsamt också, både vid vattenkastning och samlag. Och en urinvägsinfektion kommer generellt att åtföljas av smärta under samlag och kan innehålla blod eller urin i urinen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.