Vilka är de vanligaste spinal stenos symptom?

När människor har spinal stenos de kan ha en mängd olika symtom. Detta villkor innebär egentligen att ett område i ryggraden, antingen cervikal (övre ryggraden) eller ländryggen (nedre rygg) är inskränkt eller har blivit smalare, och detta kan placera trycket på nerver och leda till ett antal symtom. Redovisning av spinal stenos symtom kan bero på i vilken utsträckning stenos eller förträngning finns.

Om ryggraden påverkas, skulle några av spinal stenos symtom ändringar av hur en person promenader. Mer än ett fåtal personer kan utveckla en promenad som tveksamhet eller ryckningar, trots att området i de berörda ryggraden är den övre ryggraden. Dessutom urinblåsans funktion är ibland påverkas och tryck särskilt i nedre delen av övre ryggen kan göra människor känner att de behöver gå på toaletten oftare.

Andra människor först kan konstatera att handfunktion påverkas, och möjligheter att förstå, använda en penna, eller utföra många små uppgifter skulle hämmas. Musklerna i handen i allmänhet försvagas. Detta kan göra det svårt att utföra uppgifter som att skriva.

armar och axlar kan påverkas också, och förflyttning av dessa kanske inte är så lätt, eller axlarna kan kännas hela tiden tight. En annan av hals spinal stenos symtom är lite mindre vanligt, men kan innebära smärta. Smärta kan kännas i armar och axlar, tycktes stråla från ryggraden. Andra människor känner inte smärta utan har i stället en stel känsla i armar och händer.

ländryggen spinal stenos symtomen är olika, eftersom området komprimerade påverkar den nedre halvan av kroppen vanligare. Folk kanske märker smärta i benen som tycks stråla ned. Smärtan kan ibland börja på benet eller det kan börja vid höften eller korsryggen och arbeta sig ned. Som med cervikal spinal stenos, urinblåsa funktion eller tarmfunktion kan påverkas.

Det är viktigt att notera att spinal stenos symptom som extrem smärta, nedsatt muskelfunktion, eller problem med urinblåsan eller tarmen kontroll tenderar att inträffa endast i de mest allvarliga fallen. Människor kan ha små grader av stenos och har nästan inga symtom. Graden av stenos förutspår typiskt symptom utveckling. Dessutom bör spinal stenos symptom börjar utvecklas, det finns många behandlingar som kan hjälpa till med de villkor och dessa sträcker sig från icke-kirurgiska ingrepp till operation för att lindra förträngning i ryggraden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.