Vilka är de vanligaste orsakerna till en Svullna Knee?

Det är inte nödvändigtvis lätt att själva diagnostisera orsakerna till ett svullet knä. En enda knä kan svullna eller verkar ha "vatten" på det av olika skäl. Det är relativt vanliga orsaker till knät sväller, men att ens veta dessa bör människor undvika självdiagnos och gå till läkare för riktiga diagnoser, särskilt om svullnad kvarstår. Vanligaste orsaken till att en svullen knä inträffar kan omfatta enkel skada /trauma till knäet, nöta i knäleden delar över tid, eller stater sjukdom som gikt, infektioner, godartade eller cancertumörer och artros.

Av dessa villkor, är det förmodligen enklast att bestämma orsaken till svullnad i viss mån, om en traumatisk skada har uppstått. Stukningar, frakturer eller slita av knä brosk som inträffar plötsligt kan ge betydande smärta och svullnad. Funktion i knäleden kan minskas och många människor kan ha svårt att stå på den drabbade sträckan.

Även om det är lätt att se ett samband mellan skadan och den svullna knä, det är inte nödvändigtvis möjligt att fastställa omfattningen av skadan. Personer som har haft traumatiska skador på knä rekommenderas att se en läkare för diagnos. Tidiga insatser och behandling kan förebygga problem fram.

En hel del av tiden, en svullen knä verkar ske utan någon särskild anledning. Det kan vara så att vätskan samlas i den gemensamma utrymmet på grund av skador som sker gradvis eller att resultatet av överanvändning av det gemensamma. Människor, som upprepade gånger använder knä för något som cykling, kan utveckla dessa skador. Omväxlande förhållanden som bursit kan orsaka rubbningar i vätske att utveckla utanför leden.

En annan möjlig orsak till knä svullnad villkor som är återkommande eller kronisk. Detta gäller om saker som artrit, som normalt omfattar betydande smärta. Människor som lider av sjukdomar som gikt lider period bygg-ups av urinsyra, vilket kan utkristallisera sig runt lederna resulterar i svullnad och smärta.

Ett svullet knä orsaka att många människor inte tänker på är virus, bakterie eller svampinfektion. Ett flertal sjukdomar kan påverka lederna. Detta inkluderar bland gonorré, HIV, påssjuka, hepatit, borrelios, tuberkulos och infektioner Staph. När infektionen går över till den gemensamma detta kallas för infektiös artrit och antibiotikabehandling behövs direkt.

Ibland svullnad kan bero på förekomst av tumörer inne i knäleden. Dessa tumörer kan eller inte kan vara godartade. De börjar ofta i ett ben och sprida till knäet, vilket begränsar rörligheten. När godartade kan tas bort lösa problemet, och även om maligna, många gånger cancer är effektivt behandlas med borttagande av tumören och strålning eller kemoterapi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.