Vilka är de vanligaste orsakerna till Brain blödning?

Det finns flera skäl till varför blödning i hjärnan inträffar. Dessa symtom kan vara allt från trauman och skador, till missbildningar i blodkärlen i hjärnan. Utan korrekt diagnos, kan en individ att bestämma inte med säkerhet vad som orsakar blödningen. Brain blödning är en allvarlig hälsofara tillstånd som kan orsaka obotliga skador på kroppen och med leda till döden. Den medicinska termen för hjärnan blödningen antingen intrakraniell blödning eller intracerebral blödning.

Den vanligaste orsaken till hjärnan blödning är trauma mot huvudet orsakats av en olycka eller skada, men det är mindre vanligt skäl, t. ex. avvikelser i blodkärlen i hjärnan. Onormala kan resultera i missbildade blodkärl som kan orsaka stroke, Fritid och neurologiska problem, men oftare orsakar hjärna blödning. Vissa människor föds med onormala blodkärl i hjärnan och andra anser att den utvecklar när de blir äldre. Dessa blodkärl ofta leder till neurologiska problem.

En annan orsak till hjärnan blödningen hypertoni. Högt blodtryck gör att väggarna i blodkärlen att bukta och dessa väggar kunde bula till den punkt där de fartyg brast-detta leder till att hjärnan blödning. Enligt Mayo Clinic, kan hypertoni skada tyst kroppen och hjärnan i flera år utan utseende igenkännbara symtom.

Överdriven protein avlagringar i blodkärlens väggar kan också orsaka hjärnan blödning. Flera studier har konstaterat att den mest framträdande orsaken till protein insättningar i hjärnan har kopplats till droger som aspirin. Forskare som studerat hjärnröntgen av mer än ett fann tusen personer att 70% av dem som deltagit aspirin hade mikroskopiska blödningar i hjärnan. Aspirin är en anti-blodpropp drog som används för att förebygga blodproppar i kärlen, men anti-koagulering läkemedel öka risken för blödning genom gallring kärlväggarna och blod.

En person med hjärna blödning ofta har symtom som utvecklas. Några av dessa symtom kan vara en förändring i uppmärksamhet eftersom hjärnan blödning orsakar letargi. Om blödningen är alltför stora, kan en person bli medvetslös eller till och med koma.

Andra vanliga symtom på hjärnan blödning innebära förlust av balans och koordination, illamående, kräkningar och synförändringar. En onormal smaksinne är också ett vanligt tecken på en blödning hjärna. En individ med symtom på blödning bör rådfråga en läkare för vidare diagnos. Lyckligtvis finns det avbildningstekniker som kan användas för att upptäcka trasiga blodkärl i hjärnan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.