Vilka är de vanligaste öroninfektion symptom?

De vanligaste öroninfektion symtom beror på om en person med infektion är en vuxen eller ett barn, samt vilken del av örat är smittade. Hos barn som ännu inte är fullt verbalt, kan det vara svårt att känna igen symtomen på en öroninfektion. Om öroninfektion symptom är misstänkta i ett barn eller en vuxen, bör medicinsk hjälp sökas omedelbart. En läkare kan oftast snabbt avgöra om ett öra problem såsom en infektion föreligger i ett av örats tre huvudavsnitt.

Den yttre, mellersta och inre delar utgör de viktigaste delarna av örat. Den yttre delen innehåller vad som är synligt för blotta ögat-utsidan öra med örsnibben. Öppningen i ytterörat leder till mellanörat. Mellanörat är ett luftficka omgiven av ben att ansluta innerörat och trumhinnan. Innerörat innehåller nerver som styr hörsel och balans, medan huden som kallas trumhinnan vibrerar för att skicka ljudvågor genom hela örat.

Simmare öra, eller otit externa, är en infektion i ytterörat och minst allvarliga typen av öroninfektion. Den öroninflammation typiska otitis externa är stark smärta och örsnibbar anbud, men örat också kan klia. Utsläpp av gul eller grå pus från örat är ett tecken på att infektionen har gått framåt. Ansvarsfrihet kan ha en obehaglig lukt. Simmare öra är vanligt hos äldre barn och vuxna och kan orsakas när bakterier och vatten in i örat under simning.

En mellanörat infektion eller otitis media, orsakas av en bakterie eller virusinfektion som sprids av en sjukdom såsom en förkylning eller luftvägsinfektion. Otitis media är särskilt vanligt hos barn, och mitt öroninfektion symtom kan orsaka ett barn att ta på hans eller hennes öron och vara mer irriterad än vanligt. Ett barn med en mellanörat infektion kan ha svårt att sova och svårt att höra. Till exempel kan han eller hon undgå att märka mjukare ljud. En feber eller vätska runt örat kan förekomma hos barn med öroninflammation.

Vuxna med otit kan uppleva yrsel, förlust av balans och /eller en hörselnedsättning. Fodret i mellanörat sväller när infektioner är närvarande och en uppstoppad upp känslan är en av de vanligaste symtomen öroninfektion. Huruvida personen upplever symtom på en öroninfektion är en vuxen eller ett barn, bör läkare sökas så snart som möjligt. Om inte behandlas, kan en mellanörat infektion spridit sig till innerörat orsakar en mycket allvarlig infektion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.