Vilka är de vanligaste autoimmuna symptom?

Det finns många autoimmuna sjukdomar och dessa förhållanden ge upphov till att skapa ett immunsvar mot något som den inte borde. Med andra ord, vänder kroppen sig själv genom att attackera ett eller flera system i kroppen och att behandla dem som utländska. På grund av det faktum att detta kan ske i olika organ-system, gemensamma autoimmuna symptom kan varieras, och vissa kan faktiskt vara motsatser av andra. Det är dock möjligt att titta på några symtom och se dem som saker som kan uppstå när en autoimmun sjukdom är närvarande, men närvaron av dessa symptom kan tyda på andra sjukdomar också.

I nästan någon autoimmun sjukdom, kan människor lider av trötthet eller kronisk trötthet. Det kan vara svårt att komma ur sängen på morgonen, och normala verksamhet kan verka tröttande. När detta villkor varar en längre tid utan att förbättra, även när människor gör saker som att förbättra sin motion nivåer och diet, detta är ett symptom värt att utforska. Trötthet kan också vara ett tecken på tillstånd som hjärtsvikt, högt blodtryck eller vissa sjukdomar som inte är autoimmuna karaktär. Ett fåtal personer med hög sköldkörtel nivåer på grund av Grave's sjukdom kan drabbas av i motsatt riktning och inte kunna sova eller få sömnproblem.

En annan av de vanligaste autoimmuna symtom är lägre resistens mot vanliga sjukdomar. Medan de flesta vuxna kan förvänta sig att få ett par förkylningar eller virus ett år, konstant sjukdom, om förkylningar och virus brukar uppträda med mycket större ofta eller nästan alltid kan föreslå nedsättning av immunförsvaret. Vissa personer får också täta infektioner, såsom lunginflammation, eller infektioner i urinblåsa och njure. Att inte kunna återhämta sig snabbt från vanliga förkylningar och virus kan tyda på problem också. Två välkända sjukdomar anges i täta infektioner och dessa är lupus och hiv /aids.

Även utan närvaro av andra sjukdomar, förekomst av kronisk feber kan vara en autoimmun symptom. Omväxlande, vissa människor har problem med kroppstemperatur kontroll i motsatt riktning och alltid fryser eller har väldigt kalla händer och fötter. Detta är särskilt fallet med villkor som Hashimotos sjukdom.

Några vanliga autoimmuna symtom som kan gälla tillstånd som reumatoid artrit smärta och diffus värk. Det finns ett antal andra sjukdomar som också kan ha detta som ett symptom. Smärtan kan framför allt bli kännbart vid lederna.

Människor med vissa autoimmuna sjukdomar kan märka förändringar i håret-skallighet eller sprött hår kan utvecklas. Andra vanliga symtom på autoimmun sjukdom kan påverka huden med skador, hudutslag, textur förändringar eller förändringar färg.

Människor med en utveckling av autoimmuna sjukdomen kan ha ganska dramatiska viktförändringar, antingen förlora eller vinna en hel del vikt. Ibland saker humör kan förändras också, och utvecklingen av depression är inte ovanlig. De flesta människor brukar tänka på autoimmuna sjukdomar som rör vuxna, men på barn är en av de gemensamma autoimmuna symtom försenad tillväxt, särskilt på yngre barn.

Det finns många andra autoimmuna symtom som är specifika för varje sjukdom. En eller två symptom på ett villkor inte nödvändigtvis göra en diagnos. Personer som berörs, kan ha en autoimmun sjukdom är bäst av att tala med sina läkare. Läkare kan diagnostisera villkor (eller utesluta dem) och hjälpa sina patienter att hitta de bästa möjliga behandlingar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.