Vilka är de vanligaste Hyperpigmentering orsaker?

Hyperpigmentering, där mörka fläckar på huden, kan orsakas av ett brett spektrum av saker. När hyperpigmentering visas bör det undersökas av en hudläkare som kan avgöra om mörka fläckar är prioriterat eller diffusa, och vem kan börja undersöka orsaker. Vissa hyperpigmentering orsaker är godartade, och inte en orsak till oro, medan andra är mer allvarliga. Melanom, till exempel, är en cancer som presenterar i form av mörka fläckar på huden, medan fräknar orsakas av godartade aktivitet bland melanocyter, de celler som producerar mörka pigment.

Vissa medfödda eller kromosomal förhållanden kan orsaka pigmentfläckar. Till exempel kan vissa former av trisomi, där människor ärver tre kromosomer istället för ett par, orsaka mörka fläckar på huden. Likaså födelsemärken är en annan form av hyperpigmentering, om de tar formen av portvinet fläckar eller biter stork. Vissa människor är också född med en naturlig mottaglighet för fräknar, då solen kommer att orsaka fräknar att visas.

Vissa typer av förgiftning är också potentiella hyperpigmentation orsaker. Hyperpigmentering kan uppträda i huden eller spik som en följd av exponering för toxiner, om de gifter intas eller appliceras lokalt. En annan orsak är ett akut tillstånd som Addisons sjukdom, hypertyreos, hemokromatos, eller neurofibromatosis. En annan av de gemensamma hyperpigmentering orsakerna är graviditet. Många gravida kvinnor utvecklar en tydlig mörk linje på magen, och gravida kvinnor kan också uppleva melasma, där mörka fläckar i ansiktet.

solexponering är en hyperpigmentering orsak också. Mild solen kan orsaka fräknar ska visas, men människor kan också utveckla farligare former av hyperpigmentering, såsom fläckar som kan leda till malignt melanom, eller faktisk cancerogena fläckar. Levern fläckar som kommer med åldern är ett exempel på pigmentfläckar orsakade av solexponering. Vissa läkemedelsbiverkningar är också hyperpigmentering orsaker, med de mediciner en ökande känslighet för solljus, eller orsakar fläckar i huden.

Det första steget i hyperpigmentering behandling är helt studera de varumärken samt undersöka möjliga orsaker. I vissa fall kan en läkare rekommendera en enkel dermabrasion att ta bort mörka fläckar om de är estetiskt oönskade, men godartad. Om hyperpigmentering orsakas av ett underliggande problem, oavsett om det är exponering för toxiner eller en akut sjukdom kan behandling ges för detta tillstånd för att se om hyperpigmentation löser. När hyperpigmentering orsakerna är maligna, som med melanom, kommer mer aggressiva åtgärder måste vidtas för att behandla pigmentfläckar i sig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.