Vilka är de olika typerna av kalciumtillskott?

Kalcium är den vanligast förekommande mineraler i kroppen och adekvat kalciumintag är väsentligt att friska ben utveckling och hälsa. Det har bevisats att kalcium förhindrar benskörhet, och effekten av kalcium på andra villkor som också studeras. Även om det rekommenderas att den dagliga rekommenderade intaget av kalcium erhållas från att äta en mängd kalcium-rika livsmedel, kan det bli nödvändigt för den enskilde att ta kalciumtillskott för att erhålla det rekommenderade dagliga intaget av detta viktiga mineral.

Det finns två huvudsakliga typer av kalciumtillskott-kalciumkarbonat och kalcium citrat. Kalciumkarbonat kosttillskott innehåller mer kalcium än kalcium citrat. Kalciumtillskott kan också ta formen av kalciumglukonat, laktat och fosfat, men kalciumkarbonat är den vanligaste formen av kalcium tillägg.

Det finns i huvudsak två typer av kalciumtillskott tillgängliga. Kalciumtillskott i form av ett piller är vanligast i hälsa och nutrition öarna drog butiker. För personer som inte har någon motvilja mot att svälja ett piller och som inte kan uppfylla eller har svårt att uppfylla de rekommenderade dagliga intaget, kalciumtillskott i form av ett piller är idealiska. Med bara ett piller kan stå för en hel dag full med kalcium. Men kalcium piller är stora, skrymmande piller, jämfört med något som liknar en aspirin och vissa människor, särskilt barn, kan ha svårt att svälja dem.

En annan lättillgänglig typ av kalciumtillskott kommer som chewables. Mjuk och finns i smaker som choklad, kola, eller frukt, tuggtabletter kalciumtillskott är lättare för en del människor att ta. Den primära skillnaden mellan tuggtabletter kalciumtillskott och piller är mängden kalcium finns i dem. Tuggtabletter kalciumtillskott innehåller mindre kalcium än de flesta piller, vilket kräver mer mängder för att möta det dagliga rekommenderade intaget. För barn och de som kan erhålla en del kalcium av livsmedel, tuggtabletter kalciumtillskott är ett bra alternativ.

Om du är orolig för din kalciumintag och tro kalciumtillskott kan gynna dig, bör du tala med din läkare om din rekommenderat dagligt intag och utveckla en diet plan runt eventuella tillägg innan du tar dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.