Vilka är de olika typerna av Biofeedback enheter?

Biofeedback är en icke-invasiv behandling som används för att hjälpa patienter reglera olika biologiska funktioner genom att följa olika feedback signalerna från kroppen. Till exempel, när biofeedback apparater avger ett blinkande ljus, signal eller annan signal mönster på en ökning i blodtryck, koncentrat patienten då på att minska frekvensen eller intensiteten av signalen för att förbättra tillståndet som orsakade det att spetsen. I själva verket är biofeedback behandling mycket lik en konditionering övning för patienten som biofeedback enheten fungerar som en coach. Vilka typer av biofeedback anordningar används beror på villkoren närvarande. I själva verket finns det flera olika typer av biofeedback system.

En av de vanligaste biofeedback utrustning som används är den elektroencefalogram (EEG), som mäter aktiviteten hjärna våg när det gäller mental vakenhet och muskelspänningar. Medan beta hjärnans våg aktivitet sker under normal vakenhet, alpha hjärnvågor föreslå ett tillstånd av avslappning. Å andra sidan är theta hjärnvågor är förknippade med att vara i den första etappen av sömn, medan deltat vågor observeras under djup sömn. Terapeuter tror att genom att medvetet ändra den hastighet med vilken hjärna vågor, olika neurologiska tillstånd kan ställas. Till exempel kan en terapeut tillämpar denna biofeedback enheten för att hjälpa utbilda patienter som lider av ångest för att öka alfaaktivitet hjärnan våg, eller hjälpa epileptiker minska frekvensen av kramper genom theta hjärna våg förordning.

En av de mest korrekt av biofeedback utrustning är electrodermal svar (EDR) maskin, som känner av något elektriska impulser i huden som genereras av svettkörtlarna. Specifikt mäter detta instrument fluktuerande vatten-och salt utsöndras via ledningar svett körtel på huden. Denna typ av biofeedback terapi används för att hjälpa patienter som uppvisar höga nivåer av känslomässig upphetsning, kanske på grund av traumatiska händelser eller fobier. Idrottsmän använder också denna enhet för att hjälpa till att minska ångest innan konkurrerande. Naturligtvis är denna enhet också känt att brottsbekämpningen eftersom det används för att administrera lögndetektor test.

electromyogram (EMG) är en annan typ av biofeedback används för att mäta spänningar i olika muskelgrupper. Denna teknik har visat sig vara till hjälp vid behandling av patienter med muskel leverfunktion eller med hela muskel förlust. I själva verket är det används för att stimulera muskelaktivitet och nervceller tillväxt hos patienter som har upplevt förlamning på grund av stroke. Dessutom ger den här maskinen feedback i form av muskelavslappning, vilket gör den användbar i utbildningen patienter att lindra stress-inducerad villkor, såsom spänningshuvudvärk, eller kronisk nack-och ryggsmärta.

Läkare såsom sjukgymnaster, psykologer och psykiatriker, tandläkare etc. , Typiskt ge biofeedback utbildning till individer. Den förteckning över villkor som behandlats med biofeedback har ökat avsevärt sedan det infördes i början av 1960-talet till att omfatta migrän, hjärtarytmi, högt blodtryck, epilepsi, förlamningar och cirkulationsrubbningar, såsom Raynauds sjukdom. Men även biofeedback terapi kan vara mycket gynnsam för många människor, kan det inte förhindra eller bota sjukdom ensam.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.