Vilka är de olika barn psykologisk hjälp?

barnets psykologiska tjänster kan vara olika, men vanligtvis har som ett mål, som betjänar barn på något viktigt sätt. Många är snabba med att anta att barnet psykologiska tjänster sätt som är terapi för barn och eventuellt deras familjer. Detta är det enda sätt på vilket dessa yrkesgrupper kan påverka barnens liv, och det finns många anledningar till varför en förälder /vårdnadshavare eller annan vårdare kan söka sig av en psykolog.

Det är sant att barn psykologiska tjänster inkluderar definitivt rådgivning. Vissa psykologer har utbildade och specialiserade inom detta område, men i många länder namnet "barnpsykolog" kan åberopas av alla som har en doktorsexamen, Psy. D eller Ed. D. Det bästa sättet att avgöra upplevelsen av dessa specialister är att fråga. Detta kan hjälpa människor att välja de mest erfarna rådgivare för sina barn.

Även rådgivning kan vara en värdefull uppgift, en annan av barnets psykologiska tjänster, testar, särskilt för vissa former av psykisk sjukdom eller beteendemässiga problem. Ett område med psykologi som ständigt ökar är psykometrisk, som kan bedöma styrkor och svagheter i kognition. Efter att ha samlat information genom tester, kan en barnpsykolog kunna göra diagnos som passar in testresultat. Vissa barn psykologiska tjänster specialiserar sig på detta, och några avancerade specialister kallas Neuropsykologer. De kan vara de enda behöriga att göra vissa typer av diagnoser, och deras tjänster kan begäras för att fastställa särskilda former av inlärningssvårigheter.

Psykologiska tjänster för barn kan uppstå på skolnivå också. Faktum är att många gånger, skolor anställa psykologer för att utföra testning och diagnostisering av inlärningssvårigheter. De kan också anställa psykologer som är främst rådgivare och som arbetar med barn som är i behov av psykologiskt stöd på grund av en mängd faktorer. De som utför testerna och de som råd inte alltid är samma människor, eftersom dessa kan två olika specialiteter, men ibland en psykolog tjänar en hel skola i både diagnostik och rådgivning kapacitet.

Andra statliga organ ofta barn psykologiska tjänster. Institutioner för socialt arbete och särskilt barn skyddande organ skulle kunna utnyttja psykologer att intervjua och /eller barn ombud som har hänskjutits till myndigheten. Rättsmedicinska avdelningar kan leda till att kompetensen hos barnpsykologer också, särskilt när det gäller att utreda anklagelser om övergrepp mot ett barn, eller om ett barn är ett primärt vittne till ett brott. Att förstå hur man pratar med barn, särskilt traumatiserade barn är i hög grad behövs vid bedömningen, hjälpa eller ge rekommendationer avseende barn i det offentliga systemet.

Ett annat område där människor kanske vill någon form av barn psykologiska tjänster är om de håller på att upprätta någon form av verksamhet som kommer att tjäna eller behöver som tilltalar barn. Någon planerar att starta ett dagis programmet kan rådgöra med en barnpsykolog för råd om bästa läromedel, lämpligaste dekor, eller information om byggnad eller programmets struktur som förhoppningsvis kommer att tjäna barn bäst. Consultancy är inte den enda möjliga service ändå. Personer som undervisar i detta yrke är indirekt erbjuder en tjänst till alla som kunde använda en barnpsykolog för att de är utbildning av nya människor att komma in på området och servera barn i en mängd olika sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.