Varför vinna människors mer i vikt när de blir äldre?

Gravity är en hård älskarinna, tillsammans med sina kohorter, metabolism och åldrande. De är till stor del ansvariga för fenomenet "medelålders spridning," tendensen hos många människor att gå upp i vikt när de går in i fyrtiotalet och femtiotalet. Det finns ett antal faktorer som samverkar för att sätta 20-åriga idrottare i 50 år gamla soffpotatisarna med expanderande midjemått, varav några är utanför någons kontroll, såsom genetik och den naturliga effekterna av åldrandet.

En anledning människor tenderar att gå upp i vikt när de blir äldre är en förändring i ämnesomsättningen. När vi åldras, vårt tarmsystem tenderar att arbeta mindre effektivt, vilket innebär mindre mat energi bränns bort som kalorier och mer av det lagras som fett. Ett barn kanske kan bränna bort alltför kalorier genom lek sessioner eller sport, men ett stillasittande medelålders kontorist som konsumerar samma måltid kan hitta mer av det samla runt magen som fett. Detta långsam ämnesomsättning gör äldre att gå upp i vikt som normalt skulle ha konsumerats under matsmältningsprocessen.

En annan orsak till varför människor går upp i vikt när de blir äldre är en brist på kosten återhållsamhet. Vuxna är inte längre under kontroll av föräldrar eller dietister skolan som såg till att de fick näringsrik mat och kontrollerade delen. Det fanns vissa livsmedel som pizza och marmorerat biffar som ansågs problematiskt för växande barn. Vissa människor kan bibehålla dessa tidiga matvanor, men andra upptäcka nöjet att äta fet eller sockerhaltiga livsmedel skräp hög i kolhydrater och tomma kalorier. Många arbetstagare upptäcker också att en snabb måltid från en snabbmatsrestaurang är ofta mer praktiskt att förbereda en hälsosammare måltid hemifrån. År med dåliga matvanor nästan oundvikligen leda vuxna att gå upp i vikt när de blir äldre.

Många människor börjar sitt vuxna arbetsliv i fysiskt eller psykiskt krävande nybörjar jobb, som kan hjälpa dem att avvärja sin benägenhet att få vikt. Yngre vuxna kan också fortsätta att delta i organiserad idrott eller ta upp fysiskt krävande hobby som jogging eller yoga. Eftersom människor ålder, kan de dock hamna i mer stillasittande positioner i arbetet och med mer trafikerade familj scheman hemma. Avkoppling och avstressande blivit mer av en prioritet än viktminskning eller motion. En allt stillasittande livsstil med mindre motivation för onödig ansträngning kan orsaka många människor att gå upp i vikt när de kommer in i medelåldern.

Det finns några studier som tyder på en genetisk orsak till varför vissa människor går upp i vikt när de blir äldre . Tendensen att bli feta eller smala kan förutbestämt av en persons genetiska släkthistoria. Varje människas kropp hanterar lagring av alltför fett på olika sätt, och det kan mycket väl vara ett medicinskt skäl till varför vissa människor går upp i vikt när de blir äldre, till exempel en obalans i sköldkörteln eller en sjukdom som påverkar matsmältningen. Några förespråkare av holistisk medicin tror att vuxna upp i vikt när deras matsmältning skrifter eller lever har äventyrats genom en ackumulering av toxiner. När dessa gifter tryggt tas bort genom särskilda rensningen program, lever och mag-tarmkanalen bör arbeta mer effektivt. Vuxna får inte gå upp i vikt så snabbt om de tittar sin kost, motionera mera och undersöka eventuella medicinska skäl för uttalad viktökning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.