Vad ska jag förvänta mig av en Osteoporos diagnos?

När människor får en osteoporos diagnos många olika saker kan inträffa. Försämring av benmassa kan vara betydande, eller kanske liten omfattning. Vad händer när människor får denna diagnos är baserad på omfattningen av sjukdomen och vad automatisk åtgärder läkarna kan använda för att avgöra hur snabbt de tillstånd kan utvecklas.

Även om det kan låta konstigt, första osteoporos diagnos är inte nödvändigtvis ett tecken på betydande behandling. En liten mängd benmassa försämring kan helt enkelt vara bevakade under några år för att se hur sjukdomen fortskrider. Personer med sjukdomen i ett tidigt skede kunde rådas att äta en hög kalcium diet och eventuellt ta kalciumtillskott och de kanske borde få mycket motion. Vanligtvis när diagnos av benskörhet görs bör läkare vill följa upp med jämna mellanrum och kommer sannolikt att be patienter att genomgå en del av samma prov igen om ungefär ett års tid.

Om benskörhet diagnos tyder på en snabbare framsteg sjukdom eller större försämring av benmassa, mer ingrepp eller medicinsk behandling kan rekommenderas. Läkare kan råda att patienterna tar en mängd olika mediciner som kan hjälpa fördröja benförlust eller ens främja bentillväxt. Några av dessa läkemedel för kvinnor innehåller östrogen, som nu inte rutinmässigt ordineras som de en gång var. Varje form av utbyte av hormoner efter menopausen när osteoporos ofta utvecklas till har övervägas noga, eftersom det kan avsevärt höja risken för vissa former av cancer. Om östrogen rekommenderas, patienter bör vara förberedda på en fullständig förklaring från läkare om dess fördelar och risker.

Östrogener är inte de enda läkemedel som kan förskrivas med en osteoporos diagnos. Bisfosfonater är ett annat alternativ, och dessa kan levereras på olika sätt. Vissa människor tar dem oralt, genom injektion eller genom infusion. Andra läkemedel som är användbara i behandling av detta tillstånd omfatta kopior av vissa hormoner som kan vara användbara i en blockering ben försämringar och förebygga frakturer.

Läkemedelsbehandling är inte det enda potentiell behandling för osteoporos. Som nämnts, att ändra kosten öka kalcium nivåer kan vara värdefulla. Att ha en säker och stadig motion plan är också att använda, och det vissa människor nu frågade efter en osteoporos diagnos att träffa med sjukgymnaster där särskilt arbete för planer kan utvecklas som kan förhindra skador.

Alla dessa möjliga behandlingar komma med fortsatt övervakning. Läkare kommer att vilja se hur tillståndet fortskrider och att svara upp mot droger eller annat använt terapier. Övervakning omfattar funderar på risken för skada i vanliga inställningar och människor kan också rådas att organisera ett hem eller lägenhet på ett sätt som minskar risken för frakturer genom snubbla eller andra olyckor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.