Vad kan jag förvänta efter en Lyme sjukdomsdiagnos?

borrelios diagnos kan uppstå när folk först blir sjuk eller senare, och sjukdomen uppträder i allmänhet efter en person biten med en Lyme-smittad fästing. De som initialt infekterade behöver inte nödvändigtvis omedelbart eller märkt aspekter av sjukdomen, men de flesta gör. Framför allt är det fullträff utslag som följer ett fästingbett en bra indikation, och många som tycker fästingar knutna till dem och få dem testade för borrelia så de vet att få behandling om en fästing test positivt. Som Lyme sjukdomen fortskrider symtom förvärras vanligtvis i uttryck och kan få svårare och orsakar saker som ledvärk, minnesförlust, humörsvängningar, och arytmier.

Det finns i två stadier av borrelia som brukar kallas för tidiga och sena. Behandling tenderar att vara beroende av det skede då borrelios diagnos inträffar. Att fånga detta tillstånd i början alltid är önskvärt. Behandlingen är ganska lätt och tenderar att inkludera ge två till tre veckor av orala antibiotika. Typer som valts kan bero på läkare preferens, patientens ålder och alla patienter allergier.

Som mediciner som tas efter en borrelios diagnos bör symptom börjar att lösa. De flesta människor blir bättre med antibiotika. Läkare kan schemalägga en uppföljning besök för att bedöma en patient efter behandlingen och se till det inte finns några kvardröjande symtom. mycket Vanligtvis är det inte och en patientens tillstånd förbättras för att fullt ut bättre.

En annan behandling scenario får ske om människor har sen borrelios diagnos. I dessa fall patienter är vanligtvis mycket sjuk, och kan behöva intravenös (iv) antibiotika. Längd som behövs för behandling kan vara från två veckor till fyra veckor. Med tanke på svår sjukdom en person kan kräva sjukhusvård, men även i sena stadier inte alla människor känner sig allvarligt sjuka. I detta fall är det möjligt, skulle de ha ett IV antibiotika dos vid en klinik eller ett sjukhus varje dag, men får stanna kvar hemma.

Till skillnad från vid behandling av tidig Lyme sjukdomsdiagnos, inte symtomen inte alltid förbättra omedelbart. Vissa människor kan fortsätta att ha sent symtom även efter antibiotikabehandling har slutförts. Andra börjar må bättre ganska omgående, men det brukar kan ta lite tid att känna sig helt bra.

En fråga är vad man ska göra med människor som lider av det tillstånd som kallas kronisk borrelios. Namnet är lite förvirrande eftersom inte alla människor som har denna sjukdom har drabbats av ett fästingbett från en Lyme-smittade fästingar. Det är en samling av symptom som är mycket lik sent skede borrelios. Ett tag trodde man att dagligen antibiotika var den mest gynnsamma behandlingen metoden, men nu detta avslås. På grund av dess inflammatoriska eller autoimmuna tendenser, behandling efter kronisk borrelios diagnos kan leda till vissa taktik används för att behandla autoimmuna sjukdomar såsom att ge läkemedel som prednison. Ännu finns det inga tydliga riktlinjer för hur att hantera denna sjukdom, men förhoppningen är att läkare och forskare kommer att kunna upptäcka något som hjälper i vad som kan vara ett livslångt tillstånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.