Vad bör jag veta om att vara gravid med tvillingar?

När en kvinna får reda på att hon är gravid med tvillingar, kan det vara ganska spännande. Aktuell statistik förutspår att ungefär en i varje 41 uppsättningar av föräldrarna kan ha tvillingar, trillingar eller fler uppsättningar för barn. Denna statistik har mer än fördubblats från tidigare generationer. Icke identiska tvillingar, kallad tvåäggstvillingar, var och en har sin egen moderkaka. I andra hand identiska tvillingar kommer från ett ägg som delar och skapar två barn som kan dela på samma moderkaka.

Det finns flera tecken som tyder på att en kvinna kan vara gravid med tvillingar. Även en större än vanligt buken är inte i sig ett tecken på att det är tvillingar i livmodern, kan det säkert en faktor. Läkare kommer också att överväga storleken på livmodern. Om den är större än normalt grundas på den förväntade förfallodagen, kan det vara ett tecken, liksom. Dessutom, om en kvinna har förstärkt symptom på graviditet, såsom extrema graviditetsillamående, ödem eller matsmältningsbesvär, kan det vara tvillingar. En av de mest kontrollampa tecken på att en kvinna är gravid med tvillingar är om läkaren kan höra två olika hjärtslag.

Det finns några faktorer som ökar sannolikheten för att en kvinna har identiska tvillingar, men det finns faktorer som kommer att ge en kvinna en större chans att få tvåäggstvillingar. Släkthistoria, på mammans sida av familjen, kan öka risken för tvåäggstvillingar. Även kvinnor över 35 års ålder och kvinnor som har ätit i fertilitetsbehandling är mer benägna att få tvillingar.

transport och distribution av friska tvillingar är mycket vanligt i dag, särskilt på grund av ultraljud förmåga. Med tanke på den kunskap innan leverans att en kvinna är gravid med tvillingar blir det lättare för henne att vidta åtgärder för att minska komplikationer under graviditeten, såsom anemi, högt blodtryck, och för tidig separation av placenta från livmodern. Extra läkare bör förväntas med tvillingar. Till exempel, en kvinna väntar ett enda barn kommer inte att se läkare så ofta som en väntar tvillingar. Faktum är att om en kvinna väntar tvillingar hon kommer ofta att se en läkare varannan vecka med start vid 20 graviditetsveckor och varje vecka från 30 veckor.

En kvinna som är gravid med tvillingar bör fokusera på att ha bra näring. Faktum är tvillingar som är välnärda kan enkelt väga 6 eller 7 pounds (2,7 till 3,2 kg), i stället för fem eller färre pounds (2,3 kg), vid födseln. För varje ytterligare barn i diet för modern bör öka. Därför en kvinna som är gravid med tvillingar bör inta 300 extra kalorier, en extra portion protein, en extra servering av kalcium, och en extra portion fullkorn-över en kvinna som är gravid med ett enda barn. Dessutom bör en prenatal vitamin och en järn tillägg tas regelbundet.

En extra baby betyder ytterligare viktökning. De flesta kvinnor kommer att informeras för att få cirka 45 pounds (20,4 kg) under graviditeten. Den viktökning som bryter ner till ca ett pund (0,45 kg) per vecka under de första 20 veckorna av graviditeten och 1? pounds (0,68 kg) per vecka under de kommande 20 veckorna av graviditeten.

Extra vila, extra hjälp, och extra försiktighet bör vidtas under den tid av graviditeten. Kroppen kommer att arbeta två gånger så hårt för att utveckla barnen. Ibland sängläge rekommenderas eller en tidig ledig från arbetet föreslås av den läkare som övervakar graviditeten. Ett dubbelt ankomst är en minnesvärd upplevelse-och med tanke på kunskap för att veta vad som väntar-det kan vara en givande erfarenhet, också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.