Vad bör jag veta om att vara gravid med PCOS?

försöker bli gravid med PCOS eller polycystiskt ovariesyndrom kan vara frustrerande. Även om det är möjligt att bli gravid med PCOS, finns det risker för både barn och mamma. Dessa risker innefattar en högre frekvens av missfall, graviditetsdiabetes, havandeskapsförgiftning, och större barn bara för att nämna några. Missfall kan orsakas av en mängd frågor, men det bör noteras att kvinnor som är gravida med PCOS tros ha missfall så mycket som tre gånger så ofta som en sund mor.

Graviditetsdiabetes är ett verkligt problem, precis som alla former av diabetes. När en mamma-till-vara diagnostiseras med graviditetsdiabetes det betyder att hon har svårt att hantera glukos i blodet. Att glukos sitter i blodet och så småningom vidare till barnet. Barnets pankreas har då att göra med insulin för att hantera den extra glukos som leder till att barnet att gå upp i vikt. Detta tillstånd kallas macrosomia. Under leverans barnet kan få en skada som kallas en axel distocia där axlarna kan fastna i förlossningskanalen. Av detta skäl kommer de flesta läkare noggrant följa kvinnor som är gravida med PCOS eller är överviktiga.

Havandeskapsförgiftning är en mycket farlig komplikation av graviditet och bör övervakas noggrant av din vårdgivare. De stora tecknen är högt blodtryck och protein i urinen. Det är väldigt viktigt att regelbundet urinprov, då gravid, så att du och vårdgivare kan vara medveten om eventuella förändringar. Andra symptom som du vill diskutera med din vårdgivare är svullnad, huvudvärk, plötslig viktökning, och synförändringar. Det är möjligt att ha några symtom alls. Den främsta dödsorsaken i både mor och barn, är hela världen, högt blodtryck, inklusive havandeskapsförgiftning. Om du är gravid med PCOS, din risk för högt blodtryck, är högre så diskutera dina risker med din vårdgivare.

Innan graviditeten, se till att vidta alla åtgärder du kan för att behandla din PCOS. Dessa åtgärder bör diskuteras med din vårdgivare och kan innehålla äta en varierad och näringsriktig kost, ofta motion, minska din stress och få dina hormonnivåer i balans igen. Om du befinner dig gravid med PCOS är det inte för sent att börja behandla dig själv. Förbättra din kost, att få motion som är lämplig för din skede av graviditeten, och lära sig att minska stress kommer att minska dina risker under graviditeten och lagt grunden till goda vanor under det första året av barnets liv. Alltid diskutera eventuella ändringar du har tänkt göra med din vårdgivare innan du gör dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.