Vad bör jag veta om att föda en baby fast föda?

Lägga fast föda till ditt barns kost är ett stort steg i sin utveckling. Denna övergång sker oftast när barnet är omkring sex månaders ålder och bröstmjölk eller metod är inte uppfyller sin hunger. Detta steg tas ofta ängsligt, tack vare möjligheten att ditt barn kan ha allergiska mot vissa livsmedel. En annan rädsla föräldrar kan ha är risken för kvävning. Det finns flera saker du kan göra för att göra övergången till fast föda lättare för alla.

Börja med övergången till fast föda genom att lägga till en ny mat, per vecka, till ditt barns kost. Undvik livsmedel som är kända för att vara mycket allergiframkallande, t. ex. jordnötssmör, majs, jordgubbar, äggvita och skaldjur. Dessa livsmedel bör inte införas för att ett barn förrän efter ett års ålder. Druvor och nötter bör undvikas förrän efter två års ålder, eftersom de utgör en kvävningsrisk. Okulärbesiktiga barnet efter tecken på en allergisk reaktion, som inbegriper hudutslag, rinnande ögon och rinnande näsa.

ris spannmål är vanligtvis det första fast föda föräldrar i sina barns kost. Det är järn-berikade och de minst allergiframkallande livsmedel. Andra populära första mat inkluderar mosade bananer och sötpotatis. Barnmat finns att köpa i burkar eller göras hemma, beroende på vad som fungerar för din familj.

Sätt bebisen upprätt i en barnstol eller barnstol, vilket gör att hon är fastspänd i att förhindra fall. En bakåtvänd bilbarnstol fungerar bra för barn som ännu inte kan försörja sig själva. Feed ditt barn att äta fast föda med en mjuk baby sked. Placera en liten mängd av barnmat på skeden och låt ditt barn att smaka. Om hon gillar mat, och är redo för mer, kommer hon att öppna munnen, eller reagera med upphetsning.

ledtrådar som ditt barn är ätit omfatta skjuta bort skeden, vända på huvudet eller hålla munnen ordentligt stängd. De flesta barn äter bara ett par bett i början eftersom deras magar är mycket små. Försök aldrig att föda ett barn mer än han vill äta. Detta kan leda till att ditt barn har problem med vikten senare.

Ett barns kost bör kompletteras med bröstmjölk eller metod fram till slutet av det första året. Bebisar inte äter tillräckligt med mat för att komplettera de vitaminer och mineraler som kommer från dessa. Det enklaste sättet att komplettera ditt barns fast mat, i början, är att förbereda ris spannmål med bröstmjölk eller formel. Många föräldrar väljer att fortsätta komplettera längre än det första året, men det är en fråga om personligt val.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.