Vad bör jag veta om aspartam och graviditet?

Aspartam är ett socker substitut som finns i ett antal olika livsmedel. Det kan sockra lågt kaloriinnehåll versioner av efterrätter eller yoghurt och finns i massor av lightläsk. Det har funnits oro aspartam och graviditet uttryckts av många människor, och drivs av Internet påståenden. För närvarande har USA Food and Drug Administration (FDA) undersökt dessa anklagelser, funnit dem vara falska, och anser aspartam och graviditet vara kompatibla. Trots detta, rekommenderar vissa läkare att begränsa användning under några viktiga skäl.

Det första skälet till varför aspartam och graviditet inte kan gå ihop bra är att gravida kvinnor bör nog inte konsumerar "diet" livsmedel. Om du verkligen orolig kaloriintag under graviditeten, kanske du inte får tillräckligt med kalorier. Du kan äta gott om näringsrik mat utan äta för mycket, och ändå inte behöva ta till lågt kaloriinnehåll livsmedel att hålla sig frisk.

En annan potentiell överväganden som gäller aspartam och graviditet är de typer av livsmedel aspartam är vanligtvis i. Om din förbrukning av aspartam är främst genom lightläsk, kanske du vill ge den saken. Många lightläsk innehåller höga halter av koffein och läkare rekommenderar att man bör begränsa konsumtionen av koffein inte mer än 200 milligram per dag. Några aktuella studier tyder förbrukar 200 milligram koffein eller mer kan kraftigt öka risken för missfall. Om du kan undvika koffein, bör du antagligen.

En fråga om aspartam och graviditet är att använda vissa sockerersättningsmedel faktiskt kan vara bättre för en del kvinnor. Kvinnor som lider av diabetes kan normalt inte konsumera socker och är säkrare att använda aspartam. Andra sockerersättningsmedel är inte lika säkra. Sackarin definitivt har kopplats till ökad förekomst av fosterskador.

Det finns en grupp kvinnor som inte bör blanda aspartam och graviditet. Kvinnor som har fenylketonuri (PKU) aldrig skulle förtära något med aspartam. Detta beror på att detta socker substitut är högt i phenylalanines. Människor med PKU kan inte bearbeta denna aminosyra och höga blod kan leda till tragisk konsekvens under graviditeten, med stor risk för det ofödda barnet. PKU diagnostiseras tidigt så de flesta kvinnor vet att de har sjukdomen.

Trots att det finns några internet buzz om kopplingar mellan aspartam och graviditet, det finns ändå ringa bevis att det inte är säkert för gravida kvinnor . Å andra sidan kan du helt enkelt att undvika den och välja mat som är mindre kemiskt framställda. Bör dock enstaka intag av detta socker substitut inte alarmerande, och mat-attesterande organ i USA fortsätter att visar på dess säkerhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.