Vad bör jag veta om Menopaus och graviditet?

Menopaus och graviditet, åtminstone på ett tidigt stadium innan sant klimakteriet inträffar (klimakteriet), som inte utesluter varandra. Klimakteriet är definierat som inte hade någon tid eller menstruation för 12 månader i följd. Innan dess kan kvinnor missa en period då och då, eller till och med missa ett par. True klimakteriet faller ner i 12-månadersregeln.

Problemet med föreställningar om klimakteriet och graviditet är kvinnor kan tro att om de är nära klimakteriet kan de inte bli gravid. Det finns en lägre förekomst av preventivmedel av kvinnor i perimenopausala skick, och det är kontrollerbara att kvinnor kan ha svårare att bli gravid om deras menstruation cykler är oregelbundna och oförutsägbara. Men antalet kvinnor som blir gravid av misstag är ganska hög, och det är viktigt att förstå att risken för graviditet fortsätter tills du har missat en period för 12 månader.

En del kvinnor tror att klimakteriet och graviditet är inte möjligt, och de kan känna sig besvikna om de väntat med att skaffa barn, och om de upplever tidiga tecken på klimakteriet. Det finns vissa goda nyheter på den fronten eftersom när du möter ett par början tecken som tyder på att du kan vara på väg in klimakteriet, kan du fortfarande försöker bli gravid. På grund av oegentligheter i cykler kan du behöva hjälp från en fertilitetsspecialist att uppnå detta, och det är viktigt att förstå riskerna för barnet när du formulera i 40 till 50-talet.

Risker med vissa missbildningar och villkor ökning som du ålder. Särskilda villkor som är mer trolig hos barn födda äldre kvinnor inkluderar saker som Downs syndrom. Fertilitetsbehandling, beroende på typ, kan också innebära ytterligare risker, som att ha flerbarnsfödslar, eller barn med vissa typer av medfödda problem.

I stället för att vilja klimakteriet och graviditet eller graviditet i slutet av 40-talet eller början av 50-talet, känner vissa kvinnor överväldigad när detta sker. Det kan vara lite skrämmande att uppfostra barn vid ungefär samma tid du kan jobba mot att investera och säkra din pensionsinkomst. Andra välkomnar detta sista chansen. För dessa kvinnor, signaler klimakteriet slutet av barnafödande ålder, och graviditet bidrar till att förebygga detta, och ger en chans att föräldrar ett sista barn.

Låt dig inte luras av en eller två missade perioder att tro att du inte längre fertila. Istället går den medicinska definitionen. Om du vill bli gravid, början tecken på klimakteriet kan vara din sista möjlighet. Å andra sidan, om du vill undvika graviditet, bör du fortsätta att använda lämpliga preventivmetoder tills sant klimakteriet inträffar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.