Vad bör jag tänka när man väljer en kiropraktor?

kiropraktisk behandling är en form av medicinsk behandling som har hjälpt ett antal personer utan användning av läkemedel och andra metoder. Trots det faktum att kiropraktorer ger värdefull service till många människor är det viktigt att komma ihåg att välja en kiropraktor är en uppgift som bör behandlas med samma omsorg som används för att välja någon typ av läkare. Här är några förslag som kan bidra till att välja en kiropraktor som är perfekt för dina behov.

En av de första saker att tänka på är att utbildning och meriter som är i besittning av de enskilda kiropraktor. Många länder har nu professionella sammanslutningar av personal som arbetar inom området manipulativa behandling. Kvalifikationer för medlemskap i dessa föreningar kräver ofta att de sökande ha en utbildning grader och meriter i kiropraktik utbildning som anses vara vederhäftiga av föreningen. Det finns också ofta krav på fortbildning som är relaterade till området för kiropraktisk vård. Välja en kiropraktor som håller aktivt medlemskap i denna typ av yrkessammanslutning är ett gott tecken att han eller hon är väl insatt i manipulativ terapi metoder och har fått behörig utbildning.

Fokus för den erbjudna behandlingar är också en viktig faktor när man väljer en kiropraktor. Tanken är att enbart vårdpersonal som begränsar deras behandling erbjudanden sådant som ryggont och liknande muskuloskeletala problem. Varje kiropraktor med ett brett tvätt förteckning över hälso-elände som kan få hjälp med kiropraktisk behandling, och sedan erbjuder örter eller andra alternativa behandlingar som stödjande terapi till behandling, inte kan vara din bästa insats. Leta efter kiropraktorer som fokuserar på kärnan behandlingar, och inte försöka kliva utanför sina områden.

En bra källa till information om kiropraktorer i ditt område kommer att vara din primärvårdsläkare. Välja kiropraktisk behandling som rekommenderas av din läkare ger dig två viktiga ledtrådar. Först kommer din läkare föreslå endast en kiropraktor att han eller hon känner är effektivt och professionellt. För det andra är kiropraktor i fråga sannolikt öppen för att arbeta med din läkare för att effektivt kunna behandla ditt tillstånd. Kommunikation, snarare än rivalitet, mellan din vårdgivare är ett mycket hälsosammare situation för dig.

Välja en kiropraktor kan också innebära att erhålla vissa lokala referenser. Om möjligt, prata med människor som har behandlats av en kiropraktor som du har i åtanke. Denna metod kan ofta hjälpa dig att få en god uppfattning av hur väl kiropraktorn lyssnar till hans eller hennes patienter, vad du kan förvänta från en session, och hur väl kiropraktorn gör med uppföljning av behandlingar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.