Vad bör jag tänka När du köper nya glasögon?

köpa nya glasögon kan vara en omtumlande upplevelse, tack vare det stora antal ramar på marknaden att välja mellan. Även en optiker är ofta glada att hjälpa kunderna att välja ut nya glasögon, kan det hjälpa att tänka på vad du vill innan du går in för att köpa glasögon. Genom att organisera dina önskemål och behov, köpa nya glasögon kommer att bli mycket lättare, eftersom du kommer att kunna lätt bort glasögon du inte vill från urvalet.

De flesta köper nya glasögon eftersom de har brutit sina gamla frames eller inte längre vill ha dem. I båda fallen ska en synundersökning göras när man köper nya glasögon för att kontrollera att receptet är vid behov uppdateras, och att dina ögon är friska. De flesta optiker erbjuder ett urval av bilder på kontoret, och en del även slipa linser på plats, så att du skulle kunna få dina nya glasögon den dagen. Om du köper nya glasögon för en nödsituation och behöver dem som har bråttom, se till att diskutera detta när du ringer för att boka tid.

Formen på ramar är en viktig faktor när man köper nya glasögon. Glasögon kommer i rektangulär, oval, eller månghörnigt konfigurationer, och inte alla av dem kommer att se bra ut med din ansiktsform. Dessutom är formen och storleken på linsen kommer att påverka ditt synfält. Till exempel, om du köper nya glasögon eftersom du är allvarligt närsynt, vill du förmodligen undvika små ovala linser, även om de kan se att hämta, eftersom din syn kommer att begränsas. Tänka på att en kompis med dig när du köper nya glasögon, för att få ett andra utlåtande om hur glasögonen ser på ditt ansikte medan du tänka på hur ni kommer att se igenom dem.

Om du bär glasögon hela tiden, bör du tänka på att köpa en flexibel ram stil som kan gå med en massa stilar i klänning eller typer av tillbehör. Om du i första hand bär silversmycken, till exempel, bör du antagligen undvika att köpa nya glasögon med ett guld finish. Vid försöket på linser för stil, anser komfort också. Se till att näsan bitar är justerbara om glasögonen inte passar bekvämt, och fundera över hur örat bitar känsla. Om du är fysiskt aktiv, du förmodligen också lägga flexibla glasögon, t. ex. ramar tillverkade av ett minne material som kommer att böja med effekt, snarare än att bryta.

När du köper nya glasögon, har du ett antal alternativ när det gäller linser. De flesta linser kommer med reptålighet inbyggd, vilket kan vara en användbar funktion. Många optiker erbjuder också möjlighet att klara eller under en övergångsperiod linser. Rensa glasögon linser är vanligt, medan övergångsperiod linser kommer att mörkna när de utsätts för ultraviolett ljus, förvandlas till solglasögon. Några glas bärare uppskattar denna funktion, medan andra föredrar att bibehålla en separat par solglasögon.

Om du kör mycket, bör du nog få ett par klart glas och en uppsättning av solglasögon, eftersom övergångsperioden linser inte kommer att mörkna i en bil, eftersom vindrutan blockerar UV. Detta innebär att du kan ha svårt att se i starkt körförhållanden. Dessutom solglasögon tenderar att vara mörkare, och de kommer att skydda den känsliga vävnader i ögat mot solbränna, hålla dina ögon friska på lång sikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.