Vad är skillnaden mellan en Stukning och en stam?

En vrickning och en stam är både mindre skador, inte brutna ben som påverkar den mjuka vävnaden i muskler, ligament och senor. Skillnaden mellan en stam och en vrickning är att en stam är en skada i en muskel eller sena och en vrickning har påverkat ligament vävnad. Båda förekommer i kopplingarna där ligament ansluta ben till ben och senor ansluta ben till muskler. De är oftast tillfälliga, lindriga skador som får behandlas på samma sätt och läker snabbt.

En vrickning förekommer oftast som ett resultat av en besvärlig falla, bilolycka eller sport skada. Det uppstår när en gemensam är slet, förvridna, knuffade, slås, eller ryckte plötsligt, som konsekvenserna av fallande framåt eller händerna eller åtgärdas på fältet. Den plötsliga rörelse flyttar gemensamt på ett sätt den inte är avsedd att vara böjd, att riva sönder ligament.

Stammar ofta till följd av överdriven träning, tunga lyft, monotona rörelser eller mindre effekter. Du kan få spänningar i nedre delen av ryggen genom att otillbörligen lyfta en last, eller i ditt ben från "vrida" en vrist medan du kör. Stammar dagligt tal kallade "trasiga" eller drog "muskler. Knän, fotleder, axlar, armbågar och knän är oftast skadas på detta sätt.

mjukdelsskador har symptom som rodnad, svullnad, yta blåmärken, nedsatt rörlighet och en tråkig bultande värk eller skarpa kramp smärta. Stukningar och stammar är bäst behandlas i de första 48 timmarna av RIS, som betyder vila, is, komprimera och höja. Den stukat eller ansträngda område bör inte flyttas, men bör vara iskallt, svepte sträckt och förhöjda.

Efter 48 timmar kan värma användas tillsammans med lätt massage för att lossa omgivande muskler. Varma bad eller kuddar uppvärmning används ofta för att behandla sträckningar av stammar. Försiktig användning av det skadade området kan också börja vid denna tidpunkt. Om smärtan är svår, är det ofta rekommenderas att en antiinflammatorisk eller smärta reduktionsventilen, eller tillämpa en lokalsmärtstillande. I extrema skador, kan en läkare röntgen området för att se till att det inte finns någon benskador. En splint eller stag kan användas för att inte förvärra de känsliga gemensamma. Ibland, i upprepade skador, stärker fysisk rehabilitering intilliggande muskler för att förhindra förnyad skada.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.