Vad är skillnaden mellan en Copay och avdragsgill?

Det kan vara en utmaning att komma igenom formulär sjukförsäkring och terminologi. Villkoren copay och avdragsgilla kan vara särskilt förvirrande, eftersom de är knutna. Ändå finns det viktiga skillnader som bör förstås om copay och avdragsgilla, som kan hjälpa dig att avgöra (om du har ett val) som försäkringsbolagen kan ge bättre förmåner.

En copayment kan kallas en punkt av tjänst betalning , något du skulle ge till läkare, allierade annan vårdpersonal, som sjukgymnaster och eventuellt laborationer när du får service. Det är en del av din betalning till den räkningen och något du vanligtvis behöver ta med dig vid tidpunkten för tjänsten. Copay varierar beroende på typ av tjänst du får och vilken typ av försäkring du har, och kan vara så lågt som ca $ 5 US-dollar (USD) till $ 30-40 USD. Detta är din betalning andel av den aktuella besöket.

I motsats till copay, den avdragsgilla är den summa pengar som du måste betala innan stora tjänster omfattas, oftast saker som sjukhusvård eller operation. Återigen kan beloppet vara mycket beroende på vilken typ av försäkring du har, och avdragsgilla vanligtvis räknat på årsbasis. Varje år när din försäkring förnyar, har du betalat några pengar mot avdragsgill och starta nya.

Säg till exempel din självrisk är $ 500 USD. Detta innebär att innan försäkringsbolaget kommer att börja betala för tjänster, skulle du måste betala $ 500 USD ur egen ficka. Om du åkte till sjukhuset för att få en operation, den första $ 500 USD för att lagförslaget skulle riktas mot dig, och du måste betala detta belopp innan försäkringsbolaget sparkade i betalning. Vanligtvis självrisk är högre än detta, sittande i intervallet flera tusen dollar.

Det är där skillnaden mellan copay och avdragsgilla blir extremt svårt. I de flesta fall när du har både copay och avdragsgilla kommer försäkringsskydd sin del av saker som läkarbesök innan du når din avdragsgill gräns. Därför när den nya försäkringen året börjar, och du besöker en läkare, du är oftast ansvarig för copay bara, och inte det avdragsgilla beloppet.

Men om du behöver en större eller mindre operation, skulle du ha för att uppfylla detta avdragsgilla innan för att få ersättning för resten av dessa utgifter. Också i många fall försäkringsbolag inte räkna dina copays som uppfyller en del av din avdragsgilla kostnader. Många försäkringar kostnad något annat än copay och avdragsgilla, och att du betalar en andel av vissa kostnader. Detta kan betraktas som en copayment för vissa försäkringsbolag.

igen från exempel på en ny försäkring år kanske du behöver träffa en $ 1000 USD avdragsgill, och då också betala en procentsats av det återstående utestående beloppet för tjänsten, som kan kallas en copayment. Om du har att operation och det kostar $ 26. 000 USD, den första $ 1000 USD är ditt ansvar ensam. På det återstående beloppet, kanske du är skyldig en andel, säg 10%. Totalt skulle notan för kirurgi vara $ 1000 USD och $ 2500 USD motsvarande $ 3. 500 USD.

En del försäkringsbolag erbjuder också ett högsta belopp som du måste betala i kostnader per år, vilket kan vara samma belopp som din självrisk. Om du har en lång sjukhusvistelse, kan försäkringsgivaren endast kräva att du betalar till detta maximum. Så till exempel om det högsta belopp du måste betala per år är $ 2000 USD, alla kostnader bortom denna punkt skulle kunna omfattas. Andra försäkringsgivare ger ett maximalt belopp de kommer att betala inom ett visst år eller en livstid. Om dina medicinska kostnaderna överstiger detta belopp, skulle du måste betala alla kostnader utöver det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.