Vad är några livsstilsförändringar för att hålla kontroll Angina?

Kärlkramp är ett medicinskt tillstånd där blodet inte kan komma till hjärtat i tillräckliga mängder. Sjukvårdspersonal itu med problemet på olika sätt, bland annat användningen av stent, angioplastik, bypass-kirurgi eller medicinering. Livsstilsförändringar, men kan också bidra till att minska den totala risken för hjärtinfarkt och stroke. De vanligaste livsstilsförändringar som gjorts för att kontrollera angina kan delas in i några kategorier:

  • Diet
  • Motion
  • Viktminskning
  • Rökavvänjning
  • Stress Reduktion

Diet är nyckeln till kontroll angina. Generellt med diet, menar de flesta läkare efter ett hjärta hälsosam kost som betonar fullkorn, mycket frukt och grönsaker och magert protein. Inklusive fisk innehåller mycket omega-3-fettsyror är nyttigt. Kosten bör sträva mot att minska kolesterolnivåer, vilket i sin tur kan bidra till att minska plack byggs upp i artärerna. Även en minimal minskning av kolesterolhalten kan minska frekvensen av angina attacker och minska risken för hjärtinfarkt.

Att arbeta med en nutritionist att hitta hälsosamma ätvanor, för att undvika höga salt mat, och lära sig att förbereda läckra hälsosam mat kan göra detta en sann livsstilsförändring. Riktlinjer från American Heart Association är användbara också. Vissa kosttillskott, såsom vitaminer B6, B12, folsyra och omega-3 fettsyror, kan rekommenderas av din läkare eller dietist som en del av en hälsosam kost och ett sätt att kontrollera angina.

Motion är en annan mycket värdefull komponent för att styra angina. Det är mycket viktigt att du inte starta träningen på egen hand, utan söka råd och riktlinjer för en läkare innan de inleder ett motionsprogram. En läkare kan hjälpa dig att beräkna dina målpulsvärdet, den minuter varje dag du bör motionera, och lämna rekommendationer om du har några andra villkor som kan störa vissa former av motion.

Om du är överviktig kommer läkare rekommendera både kost och planer motion för att hjälpa dig att kasta extra pounds, vilket i sin tur kan hjälpa till att kontrollera angina. Om en läkare inte ger dig specifika rekommendationer, fråga eller be om en remiss till en dietist. Ibland kan en läkare ont om tid kan helt enkelt säga att du behöver gå ner i vikt men inte säga hur. Från Mayo Clinic studie om stent, punkterna bevis verkligen på behovet av en helhetssyn och stödjande team för personen att försöka kontrollera angina eller som har hjärtsjukdom. Inte skäms för att be om en plan och stöd.

Om du är en rökare och du planerar att fortsätta, kommer du att ha lite tur att försöka kontrollera angina. Återigen patienter behöver stöd på detta område, och kan få hjälp med olika avsluta hjälpmedel, såsom läkemedel, nikotin plåster och tuggummi, och massor av litteratur. Det finns rökare anonyma och nikotin anonyma möten i många städer. Dessa kan hjälpa till att hålla dig på rökfria vägen.

Slutligen, många läkare också föreslå dig att minska stress genom ett antal olika sätt. Dessa kan variera från att en lägre stress jobb att lära sig att meditera, utöva yoga eller att träffa en kurator. Patienter med mycket höga halter av stress eller generaliserat ångestsyndrom kan kräva medicinering och terapi för att hjälpa bättre hantera stress.

Att lära sig att kontrollera angina innebär förändringar av din livsstil, och kan dessutom kräva hjärt-mediciner att hålla kontroll över andra former av hjärtsjukdom. Många av dessa tolereras väl av patienterna. Ändra ditt sätt att göra saker kan vara svårt, och patienter behöver stöd från en god medicinsk team. Men när dessa ändringar görs, lägre du din risk för ytterligare hjärtsjukdom, kan ofta kontrollera angina, och kan börja känna mycket friskare!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.