Vad är hälsofrämjande egenskaper av Ginger?

Ginger ( Zingiber officinale ) har uppskattad i århundraden för dess fördelar för människors hälsa och välbefinnande. Ginger sitt ursprung i Asien, och användes i stor utsträckning både en kulinarisk och en medicinalväxt i inte bara i Asien utan indiska och arabiska traditioner också. Zingiber officinale olika ingefära växer ca 2 3 fot (<1 meter) höga, har svärd-liknande blad och gulgröna blommor med stjälkar växer från en käpp. Den aromatiska rhizom är den del som används både medicinska och kulinariska program. Även om detta är vanligen kallat ingefära-rot är det en felaktig benämning, eftersom ingefära rotstocken är faktiskt en form av fyllig jordstam, inte en sann rot. De rhizom kan användas färska, kokta i livsmedel eller genomsyrad som te. Dess flyktiga oljor (t. ex. får gingerol och shogaol) och föreningar skall destilleras, eller den kan torkas och mals och används i kapslar eller andra pulver former.

I den asiatiska medicinen tradition, är ingefära anses ha "hot" eller "uppvärmning" attribut. Den gynnas som ett botemedel mot mag-och lida av allt från magbesvär till diarré till buken svullen på grund av gasbildning, sägs lindra illamående, och ses som en all-around matsmältningen Det är därför ofta fungerat som en krydda med fet eller feta livsmedel . Dessutom tror man att ingefära är gynnsamma vid behandling av hjärta och cirkulationssystem, och menstruella problem, och används för att behandla migrän och artrit också.

I den ayurvediska traditionen är ingefära högt som med många olika läkande egenskaper och används framträdande vid behandling av åkommor i mag-tarmkanalen. Ingefära är också uppskattad för dess värde som en stimulerande, förbättra flödet av saliv, till exempel, gör det till en positiv behandling av sjukdomar ökar i halsen, t. ex. laryngit och halsont.

Modern konventionell medicin börjar att utforska sätt som ingefära kan användas i medicinskt gynna patienterna som lider av en rad sjukdomar. Till exempel finns det ett antal pågående undersökningar utreder ingefära roll som ett antiemetikum och dess potential för att användas för att hjälpa lindra symtomen på illamående och kräkningar hos patienter som genomgår kemoterapi. Det kan också minska postoperativt illamående och kräkningar, åksjuka, och prenatal graviditetsillamående. Andra studier visar möjliga stöd för ingefära fördelarna med att hjälpa till att underlätta gemensam färg av olika inflammatoriska tillstånd. Mer forskning och kliniska prövningar kommer att bli nödvändigt att erhålla bindande bevis.

Ginger finns i kapslar, tabletter, flytande extrakt och tinkturer, och pulver samt i te, kakor som pepparkakor och godis . Ingefära kan också användas färska. Även om användningen av små mängder av färsk ingefära, som i mängder som förbrukas i vanliga kulinariska användning-är i allmänhet betraktas som säkra, torkade, i pulverform, och extraheras former av ingefära är avsevärt starkare och kräver mer noggrann dosering. Personer som lider av gallsten eller sjukdomar i gallblåsan bör undvika ingefära. Ingefära kan interagera med vissa läkemedel som används för att behandla cancer, protonpumpshämmare, och blodförtunnande. Gravida kvinnor kan behöva undvika att förbruka ingefära i kvantitet. I alla dessa fall bör en läkare rådfrågas innan användning.

Det bör noteras att alla örter innehåller ämnen som kan orsaka oönskade biverkningar eller interagerar med läkemedel. Alla som är intresserade av att använda ingefära Medicinskt bör endast göra detta med en läkare samtycke och under överinseende av en kunnig och ansedd utövare av homeopatiska läkemedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.