Vad är hälsofrämjande egenskaper av Dandelion?

Maskros, som ogräs att så många människor finner irriterande när det dyker upp i deras gräsmattor, faktiskt har vördnad i det förflutna, och användas som ett naturläkemedel mot en rad olika villkor. Förutom dess användning som ett naturläkemedel, det visar också upp i ört eller baby leaf sallad mixar. De små omogna bladen plockas och ger utmärkt smak och lite skärpa när du lägger den till sallader, soppor eller grytor.

Taraxacum officinale är maskros vetenskapliga namn, och ört har spårats till norra Europa där kelterna har infört anläggningen till romarna. Sedan dess har denna anläggning spridning och odlas i stora delar av världen, om inte avsiktligt, då oavsiktligt. Maskros frön, som finns på puff av anläggningen efter det blommor lätt bära någon annanstans, fäster kläder, djur och liknande, och bli en aggressiv art när de väl finna anständigt marken.

i livsmedel, är maskros en överlägsen bladgrönsak. Den har höga halter av kalium och vitaminerna A och C. Det kan också vara en naturlig viktminskning mat, och en del laboratoriestudier av råttor visar den främjar kroppens ämnesomsättning så att kalorier förbränns snabbare. En annan aspekt av örten är att kan motsvara viktminskning på grund av dess diuretiska egenskaper. Det förefaller att hjälpa människor att utsöndra en större volym av urin, som kan bidra till förlust av vatten vikt och minska vattenretention.

Maskros har också använts för att behandla anemi, gikt, och urinvägsinfektioner. Det kan vara en naturlig blod tunnare, och tinkturer av den kan användas på vårtor. Vissa föreslår också tinkturer eller kompletterar med marken maskrosor kan minska herpes simplex utbrott, men detta påstående har inte belagts vetenskapligt.

Även maskros anses relativt gynnsamt med få risker för biverkningar, varje kommersiell förberedelse av den kan skilja sig. Det finns en viss oro för att anläggningen kan vara milt cancerframkallande (cancerframkallande) när det tas i stora mängder. Vidare människor som har stora problem med vätskeansamling bör träffa en läkare innan försöker alla preparat som innehåller maskrosor, eftersom vätskeretention kan föreslå mer allvarliga medicinska tillstånd som njur-eller hjärtsvikt.

Personer som tar blodförtunnande medel, även kallade antikoagulantia bör diskutera risker och fördelar med att använda denna ört som en näringskälla eller näringstillskott, och ska inte använda det om inte under en läkares vägledning. Eftersom maskros naturligtvis tunnar blodet, i kombination med recept blodförtunnande medel eller acetylsalicylsyra, risk för allvarliga blödningar från små skador finns.

hälsoeffekterna av maskrosor kan bäst försökte med växande del av din egen och använda det i livsmedel. Du ska inte skörda anläggningen från parker, skolor eller städer, eftersom det kan ha behandlats med bekämpningsmedel. Istället ägna ett bekämpningsmedel fri yta i din trädgård att växa en växt eller två. Känner igen, om maskrosor inte redan bor i din trädgård, kommer de troligen aldrig att lämna när du har infört dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.